NASA και Έλον Μασκ στέλνουν στο διάστημα τους πρώτους αστροναύτες από το 2011 (pic)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
NASA και Έλον Μασκ στέλνουν στο διάστημα τους πρώτους αστροναύτες από το 2011 (pic)
Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Μπομπ Μπένκεν και ο Νταγκ Χάρλεϊ θα γίνουν οι πρώτοι αμερικανοί αστροναύτες που θα ταξιδέψουν στο διάστημα με «όχημα» έναν πύραυλο ιδιωτικής εταιρείας. 

Με τον πύραυλο Falcon 9 της Space X της διαστημικής εταιρείας του Έλον Μασκ θα κάνουν το πρώτο διαστημικό ταξίδι της δεκαετίας, δύο αστροναύτες της NASA.

Όπως αναφέρει σχετικά ο ιστότοπος Deadline, η εκτόξευση είναι προγραμματισμένη για τις 27 Μαΐου και πρόκειται για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή πυραύλου από αμερικανικό έδαφος, από το 2011, όταν και τερματίστηκε το πρόγραμμα Space Shuttle της NASA.

Άγνωστο το πότε θα επιστρέψουν στη Γη

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα και δεν υπάρξουν καθυστερήσεις (κάτι που συνέβη στο παρελθόν), οι δύο αστροναύτες της NASA, Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χάρλεϊ, θα γίνουν οι πρώτοι αμερικανοί αστροναύτες που θα ταξιδέψουν στο διάστημα με «όχημα» έναν πύραυλο ιδιωτικής εταιρείας.

Οι δύο αστροναύτες, θα βρίσκονται μέσα στην κάψουλα της Space X «Crew Dragon» και σύμφωνα με όσα ανέφεραν σε πρόσφατη συνέντευξή τους στο The Verge, δεν είναι σαφές το πότε θα επιστρέψουν στη Γη. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως, ενώ η αποστολή θα διαρκούσε μόλις 1 με 2 εβδομάδες, η συνολική διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται τόσο από την επιτυχία της αποστολής, όσο και από την πανδημία του κορονοϊού και τα εμπόδια που δημιουργεί. Μάλιστα, τονίζουν πως είναι πιθανό να παραμείνουν για κάποιους μήνες στον διεθνή διαστημικό σταθμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider