Στο ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης καθώς και τα εμπορικά κέντρα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA τόνισε ότι οριστικές αποφάσεις για την εστίαση θα ληφθούν μετά τις 18 Μαΐου ενώ σημείωσε ότι γίνεται μια συζήτηση μήπως ανοίξουν νωρίτερα και τα εμπορικά κέντρα καθώς και ότι εξετάζεται να λειτουργήσουν και εσωτερικοί χώροι υπό τη μορφή ημιυπαίθριων.

«Πρωταρχικό ρόλο και αξία έχει η δημόσια υγεία, επομένως θα πρέπει να μετρήσουμε το πρώτο βήμα που έγινε χθες, στη συνέχεια το δεύτερο βήμα που θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και μετά θα αποφασίσουν οι ειδικοί αν μπορούμε να φέρουμε την εστίαση νωρίτερα» διευκρίνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Αναφορικά με τους όρους λειτουργίας επεσήμανε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η εστίαση να ανακτήσει τη δυναμική που είχε πριν, δηλαδή να καλύψει τα τ.μ. και να έχει τους πελάτες που είχε.

Ο κ. Παπαθανάσης επεσήμανε ότι γίνονται σχετικές συζητήσεις με τους δήμους και την ΚΕΔΕ ώστε να δοθούν παραπάνω τ.μ. σε δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια -χωρίς επιπλέον χρέωση.

 «Ακόμη και στο οδόστρωμα μπορεί να βρεθεί χώρος όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες» τόνισε. Ταυτόχρονα εξετάζεται να λειτουργήσουν και εσωτερικοί χώροι υπό τη μορφή ημιυπαιθρίων.

«Η τιμή της μάσκας θα πέσει κάτω από τα 50 λεπτά»

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της τιμής των μασκών μίας χρήσης και τόνισε ότι οι μάσκες αυτή τη στιγμή έχουν πέσει στα 55 λεπτά και θα πέσουν κάτω και από τα 50 λεπτά.

«Σίγουρα δεν βρίσκονται στις τιμές που ήταν προ κρίσης αλλά είναι και θέμα πρώτης ύλης, που είναι πιο ακριβή», είπε.