Γνωστός fund manager προβλέπει πως ο κορονοϊός σηματοδοτεί το έναυσμα για μια νέα εποχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γνωστός fund manager προβλέπει πως ο κορονοϊός σηματοδοτεί το έναυσμα για μια νέα εποχή
Ο Ρέι Ντάλιο ανέφερε πως όλοι θα πρέπει να είναι «πολύ ενθουσιασμένοι» για τη φάση που θα ακολουθήσει μετά τον κορονοϊό, καθώς θα υπάρξουν άλματα στην ψηφιοποίηση, τα data και την ανθρώπινη σκέψη.

«Ενώ το ξέσπασμα του κορονοϊού είναι καταστροφικό για όλους, μπορεί να αποτελέσει το σημείο εκείνο που θα ανοίξει το δρόμο για μια μεγαλύτερη κοινωνική πρόοδο» δήλωσε ο δισεκαμμυριούχος fund manager Ρέι Ντάλιο στο LinkedIn.

O ιδρυτής του fund Bridgewater επεσήμανε πως ο Covid-19 έχει μολύνει μέχρι στιγμής περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ ανυπολόγιστες και πρωτοφανείς είναι οι οικονομικές επιπτώσεις του ιού. Ωστόσο συνέχισε λέγοντας πως αυτή η κρίση θα είναι σύντομη και θα φέρει μια παγκόσμια αναδιάρθρωση.

«Ξέρω ότι είναι πολύς ο καιρός, αλλά αυτό δεν θα διαρκεί για πάντα» δήλωσε ο Ντάλιο στον Νταν Ροθ του LinkedIn. «Η ανθρώπινη ικανότητα να προσαρμόζεται, να εφεύρει και να βγαίνει από αυτό είναι πολύ μεγαλύτερη». Ο Ντάλιο ανέφερε πως όλοι θα πρέπει να είναι «πολύ ενθουσιασμένοι» για τη φάση που θα ακολουθήσει μετά από τον κορονοϊό, καθώς θα υπάρξουν άλματα στην ψηφιοποίηση, τα data και την ανθρώπινη σκέψη. Η εκτίμηση του δισεκατομμυριούχου έγκειται στην άποψη πολλών οικονομολόγων πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεχνολογική επανάσταση.

«Θα έλεγα ότι η κατανόηση των δεξιοτήτων της σκέψης (thinking skills), ή η χρήση ψηφιακών μηχανισμών υποστήριξης για τη σκέψη (digital support mechanisms for thinking) θα είναι από τις πιο χρήσιμες δεξιότητες», δήλωσε ο Ντάλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider