Σε θέση μάχης οι μεγάλες αλυσίδες για τη Black Friday (pics & vids)

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε θέση μάχης οι μεγάλες αλυσίδες για τη Black Friday (pics & vids)
Οι επιχειρήσεις δημιουργούν από νωρίς φέτος κλίμα… προσφορών στην αγορά.

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι μεγάλες αλυσίδες για τη Black Friday, που πέφτει φέτος στις 29 Νοεμβρίου.

Ο ανταγωνισμός φέτος αναμένεται έντονος, καθώς οι επιχειρήσεις «ποντάρουν» στη συγκεκριμένη μέρα για να αυξήσουν τον τζίρο τους. Άλλωστε το 2018, οι συνολικές πωλήσεις κατά τη διάρκεια της Black Friday αυξήθηκαν κατά 1141% σε σύγκριση με μια συνηθισμένη ημέρα, σύμφωνα με έρευνα της Picodi.

Από την προηγούμενη εβδομάδα κυρίως οι αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών έχουν στα online καταστήματά τους, ειδικά banner όπου οι καταναλωτές μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, να επιλέξουν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν, ώστε να ενημερωθούν νωρίτερα με newsletter για τις σχετικές προσφορές. Η μάχη στον συγκεκριμένο κλάδο αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή καθώς πλέον διαμορφώνονται νέα δεδομένα μετά τη συμφωνία Public – MediaMarkt αλλά και την είσοδο του Πλαισίου στις λευκές συσκευές.

Τα πρώτα διαφημιστικά σποτ έχουν ήδη βγει στον αέρα, δημιουργώντας από νωρίς κλίμα… προσφορών στην αγορά. Οι εταιρείες, όπως φαίνεται, φέτος έχουν ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα την προετοιμασία για τη συγκεκριμένη μέρα σε μια προσπάθεια να «κερδίσουν» τους πελάτες τους. Στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως αρκετές αλυσίδες θα προχωρήσουν σε γενναίες εκπτώσεις που θα φτάσουν σε ορισμένα προϊόντα έως και το 70%. Επισημαίνουν παράλληλα πως οι προσφορές αυτές δεν θα διαρκέσουν για μία μόνο μέρα.

«Βlack Friday σημαίνει Public» είναι το μότο της αλυσίδας Public για τη φετινή «Μαύρη Παρασκευή».

PUBLIC

H αλυσίδα Media Markt καλεί τους καταναλωτές να μείνουν συνονισμένοι τους υπόσχεται μεγάλες προσφορές τόσο οnline όσο και στα φυσικά καταστήματα.

MEDIA MARKT

Η αλυσίδα Πλαίσιο με σλόγκαν «Ποιος μπορεί να σε κάνει να μην κοιτάξεις πουθενά αλλού; Η Black Friday έρχεται στο Πλαίσιο…» προετοιμάζει τους καταναλωτές για τη μέρα των μεγάλων προσφορών.

Με σταθερό σλόγκαν, τα τελευταία χρόνια «Έχω και στο χωριό μου Μπλακ Φραϊντεϊ» προετοιμάζεται από την πλευρά της η αλυσίδα Κωτσόβολος.

ΚΩΣΤΣΟΒΟΛΟΣ

«Black Friday και άδεια λίστα δεν πάνε μαζί» λέει αλυσίδα Γερμανός.

ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Ωστόσο, αν και τη Black Friday συνήθως τη συνδέουμε με την αγορά ηλεκτρονικών ειδών, στην Ελλάδα κατα τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας το 2018, στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών, βρέθηκαν τα ρούχα. Έτσι από πολύ νωρίς και οι μεγάλες αλυσίδες ένδυσης έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε προσφορές, ενώ η λίστα με τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν μεγαλώνει διαρκώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider