Περιστέρης: Τρεις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιστέρης: Τρεις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας
«Η πρώτη είναι το επενδυτικό σοκ, η δεύτερη είναι ο επενδυτικός πατριωτισμός και η τρίτη είναι η ισότιμη μεταχείριση των ελληνικών εταιρειών έναντι των ξένων».

Τρεις είναι οι βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη, όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης κατά την ομιλία του στο συνέδριο Athens Invesment Forum που διοργανώνει το ΤΕΕ.

«Η πρώτη είναι το επενδυτικό σοκ, η δεύτερη είναι ο επενδυτικός πατριωτισμός και η τρίτη είναι η ισότιμη μεταχείριση των ελληνικών εταιρειών έναντι των ξένων», τόνισε ο κ. Περιστέρης, προσθέτοντας ότι τα δύο πρώτα εξαρτώνται κυρίως από τις ίδιες τις εταιρείες.

«Κι εμείς στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το κάνουμε πράξη διαχρονικά και με ακόμα μεγαλύτερη ένταση από την πρώτη ημέρα της κρίσης. Έχουμε στηρίξει έμπρακτα την ελληνική οικονομία και κοινωνία επενδύοντας περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ τα χρόνια της κρίσης, ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα αξίας άνω των 1,5 δισ. ευρώ», σημείωσε ακόμη.

Ο κ. Περιστέρης τόνισε όμως ότι «η τρίτη προϋπόθεση, αυτή της ισότιμης μεταχείρισης των ελληνικών επιχειρήσεων στην ίδια τους τη χώρα παραμένει ζητούμενο» και σημείωσε πως θα «πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί και οι γραφειοκράτες μας, εγχώριοι και Ευρωπαίοι, την διαπίστωση που έχει κάνει η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία έχει εξηγήσει ότι για να προωθηθούν οι επενδύσεις σε μια χώρα πρώτα και πάνω απ’ όλα πρέπει να κινητοποιηθούν οι εγχώριοι επιχειρηματίες. Οι ελληνικές επιχειρήσεις θέλουν και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή τη νέα εποχή. Το μόνο που ζητούν είναι το αυτονόητο. Ισότιμη μεταχείριση. Ισότιμη μεταχείριση στο κόστος χρηματοδότησης, στην ευκολία πρόσβασης σε κεφάλαια, στην φορολογία, στην πληρωμή των υποχρεώσεων του κράτους. Κι ειδικά στη φορολογία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider