Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, αναμένεται να επιδράσει καταλυτικά στην κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20,4 εκατ. ευρώ όπως ανακοίνωσε σήμερα η βιομηχανία επεξεργασίας τεχνητής ξυλείας Ακρίτας.
Όπως σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση:
- Αυξήθηκαν κατά 20,4 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στις σχετικές ΑΜΚ που πραγματοποιήθηκαν. Σημειώνεται ότι οι νέες μετοχές που εκδόθηκαν είναι προνομιούχες χωρίς δικαίωμα ψήφου και μη διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
- Μειώθηκε κατά αντίστοιχο ποσό ο δανεισμός της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα το υπολειπόμενο ποσό ύψους 36,9 εκατ. ευρώ αναδιαρθρώθηκε σε ορίζοντα δεκαετίας κατά μέσο όρο
- Περιορίζεται σημαντικά το χρηματοοικονομικό κόστος της εταιρείας κατά περίπου 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, αναμένεται να επιδράσει καταλυτικά στην κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας με την εξυγίανση του Ισολογισμού της και την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού, καταλήγει η ανακοίνωση της εισηγμένης.