Νέα έργα σε Ελλάδα και Βαλκάνια διεκδικεί η Intrakat

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα έργα σε Ελλάδα και Βαλκάνια διεκδικεί η Intrakat
Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας κινείται κοντά στα 440 εκατ. ευρώ, ενώ εκκρεμεί η υπογραφή νέων έργων, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Νέα έργα τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια διεκδικεί η Intrakat, η οποία έχει ως στόχο να διπλασιάσει την επόμενη τριετία τα έσοδα της, που το 2018 διαμορφώθηκαν σε 232,1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα τα όσα δήλωσε η διοίκηση της εταιρείας κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη.

Ένας ακόμη στόχος του τριετούς σχεδίου 2019-202 είναι να διατηρηθεί το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων σε επίπεδα διπλάσια από τον ετήσιο κύκλο εργασιών. Σήμερα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας κινείται κοντά στα 440 εκατ. ευρώ, ενώ εκκρεμεί η υπογραφή νέων έργων, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος του 2018, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο προέρχονταν κατά 55% από ιδιωτικά έργα και κατά 45% από δημόσια. Πέρυσι, οι πωλήσεις της εταιρείας προήλθαν κατά 79% από τις κατασκευές, 12% από έργα δικτύων, 6% από μεταλλικές κατασκευές και 4% από περιβαλλοντικά έργα.

Η θυγατρική του ομίλου Intracom εξακολουθεί να εστιάζει στα ιδιωτικά έργα, αλλά επιδιώκεται η ενίσχυση της παρουσίας και σε δημόσια έργα καθώς και στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), τις συμβάσεις παραχώρησης, τα περιβαλλοντικά έργα και οι υπηρεσίες διαχείρισης εγκαταστάσεων (facility management).

Παράλληλα εξετάζεται και η ενίσχυση της παρουσίας στο Βαλκάνια με τον π πρόεδρο της εταιρείας Δημήτρη Κούτρα να σημειώνει ότι «τα Βαλκάνια είναι προφανώς η “αυλή” μας και οσονούπω θα διέπονται όλα από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, γεγονότα γνώριμα στην ελληνική τεχνογνωσία. Έτσι πιστεύω ότι οι στόχοι μας είναι ρεαλιστικοί και θα τα καταφέρουμε να τους υλοποιήσουμε».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Πέτρος Σουρέτης αναφέρθηκε χθες και στις θετικές προοπτικές που έχει ο κατασκευαστικός κλάδος. «Χωρίς καμία πρόθεση πολιτικολογίας αλλά με σαφή πρόθεση 'ανάγνωσης' των μηνυμάτων της νέας κυβέρνησης όσον αφορά στον κατασκευαστικό κλάδο, θεωρώ ότι ανοίγονται μεγάλες προοπτικές για όσους μπορούν και θέλουν να συμμετάσχουν με νέους όρους και νέες πρακτικές. Με την εύλογη επιφύλαξη που κάθε Έλληνας έχει για την απόσταση λόγων-έργων, εκτιμώ ότι υπάρχει η πολιτική πρόθεση να ξαναγίνει ο κλάδος μας, πυλώνας ανάπτυξης της Οικονομίας όπως και η πρόθεση της απλοποίησης, επιτάχυνσης και εξυγίανσης των γραφειοκρατικών ανασταλτικών εμποδίων που πνίγουν την υγιή επιχειρηματικότητα», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider