H Στοά του Βιβλίου γίνεται… Food Hall 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Στοά του Βιβλίου γίνεται… Food Hall 
«Από τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσουμε στις επίσημες ανακοινώσεις για το συνολικό ύψος της επένδυσης», δηλώνει στο insider.gr ο επικεφαλής του πολυμετοχικού σχήματος που ανέλαβε την διαχείριση των στοών.

Στην δημιουργία του πρώτου ελληνικού Food Hall που θα προωθεί την ελληνική μεσογειακή διατροφή προσανατολίζεται το μετοχικό σχήμα υπό τον Άρη Κεφαλογιάννη, το οποίο ανέλαβε τη διαχείριση των Στοών Αρσακείου – Ορφέως και Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας μετά από ανοιχτό διαγωνισμό της ιδιοκτήτριας Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Όπως δηλώνει στο insider.gr ο κ. Κεφαλογιάννης στόχος της πολυμετοχικής εταιρείας είναι να αναπτυχθεί μια οργανωμένη αγορά τροφίμων και χώρων εστίασης κατά τα πρότυπα του εξωτερικού με έμφαση στην ελληνική και μεσογειακή διατροφή. Τα λεγόμενα Food Halls είναι οργανωμένες αγορές οι οποίες προσανατολίζονται σχεδόν αποκλειστικά στα τρόφιμα, ενώ παράλληλα με τα μαγαζιά λειτουργούν και εστιατόρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενοίκιο που συμφωνήθηκε στα 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο πλέον κάποιων ποσοστών από τον τζίρο των καταστημάτων, ενώ προβλέπονται και υποχρεωτικές επενδύσεις. «Από τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσουμε στις επίσημες ανακοινώσεις για το συνολικό ύψος της επένδυσης καθώς και το χρονοδιάγραμμα, το οποίο είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την πορεία των αδειοδοτήσεων», σημειώνει ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο είναι ο σεβασμός του ιστορικού χώρου.

Βασικός σκοπός είναι η προώθηση της ελληνικής μεσογειακής διατροφής, τόσο στους Έλληνες όσο και στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας. Εξάλλου, οι Στοές Βιβλίου – Αρσακείου βρίσκονται ανάμεσα στην πλατεία Συντάγματος και την πλατεία Ομονοίας, περιοχές που αποτελούν και τους βασικούς ξενοδοχειακούς πόλους της πρωτεύουσας. Η συνολική επιφάνειας του φτάνει τα 10.000 τετραγωνικά μέτρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider