Ποιος είναι ο Πρεμ Γουάτσα που επισκέπτεται σήμερα την Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιος είναι ο Πρεμ Γουάτσα που επισκέπτεται σήμερα την Ελλάδα
Μετεκλογική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη, ο Καναδοϊνδός κροίσος Πρεμ Γουάτσα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να προσγειωθεί στην Αθήνα ο Καναδοϊνδός κροίσος Πρεμ Γουάτσα, όπου θα παραμείνει για ένα μόλις 24ωρο γεμάτο συναντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insider.gr, όπως έχει ήδη ενημερώσει σε ρεπορτάζ του, ο γνωστός στη χώρα μας επενδυτής -από τις επενδύσεις του σε Eurobank, Grivalia και Eurolife- πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσει τα σχέδια της νέας κυβέρνησης και τις προοπτικές ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στη χώρα στην οποία ο μεγαλοεπενδυτής έχει λάβει πολύ σημαντική θέση.

Ο δισεκατομμυριούχος μέτοχος της Fairfax, θα συναντηθεί επίσης με τις διοικήσεις της Eurobank και της Eurolife.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καναδός σπεύδει να γνωρίσει τη νέα ελληνική κυβέρνηση, αφού το ίδιο είχε πράξει και μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Ποιος είναι ο Πρεμ Γουάτσα

Γεννήθηκε στην Ινδία και είναι γιος ενός δασκάλου με άλλα τρία παιδιά. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Madras και πήρε πτυχίο χημικού μηχανικού.

Στα 20 του χρόνια πήγε να βρει τον αδερφό του στο Οντάριο του Καναδά. Αφού πήρε το πτυχίο του έπιασε δουλειά σε μια ασφαλιστική και το 1984 ξεκίνησε μια επενδυτική εταιρεία μαζί με το πρώην αφεντικό του, Τόνι Χάμπλιν.

Το 1985 αγόρασε την Markel Financial, μια μικρή εταιρεία ασφάλισης φορτηγών που βρισκόταν στα όρια της χρεοκοπίας.

O Γουάτσα έγινε γνωστός όταν επένδυσε αρχικά το 2013 στην Eurobank. Το 2015, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού η Fairfax πραγματοποίησε την 30η επετειακή συνέλευση των μετόχων της στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider