ΣΕΒ: «Να επενδύσουμε στην Ελλάδα των άξιων και των αξιών»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΕΒ: «Να επενδύσουμε στην Ελλάδα των άξιων και των αξιών»
Για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών μίλησε ο ΣΕΒ στη φετινή Γενική του Συνέλευση.

H αναγκαιότητα να περάσουμε από την ιδεολογική αντιπαλότητα, στην αξιακή σύγκλιση ήταν το κεντρικό πρόσταγμα της συζήτησης μεταξύ του Ομότιμου Καθηγητή του ΕΜΠ κ. Θεοδόση Τάσιου με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα, στην οποία παρενέβη και η μαθήτρια Μαρία Κοκάλα, Τελειόφοιτος Λυκείου, Υπότροφος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της φετινής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Η φετινή Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, με θέμα «Το Αύριο Σήμερα. Για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών», ήταν διαφορετική όχι μόνο ως προς το format της. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Θεόδωρος Φέσσας, επέλεξε αντί για την καθιερωμένη ομιλία του να καλέσει και να συνομιλήσει επί σκηνής με έναν «σοφό», τον επίτιμο καθηγητή ΕΜΠ κ. Θεοδόση Τάσιο και μια πολύ νέα κοπέλα, τη Μαρία Κοκάλα από την Πιερία, που μόλις αποφοίτησε από το Λύκειο και έχει διακριθεί στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά στον διαγωνισμό «Μαθητική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/Junior Achievement Greece. Ο Θ. Φέσσας δεν δίστασε να κάνει αυτοκριτική, να αναφερθεί σε ευθύνες και να θέσει τις προτεραιότητες του ΣΕΒ, προκειμένου ο Σύνδεσμος και οι επιχειρήσεις που εκπροσωπεί, να επιτελέσουν το χρέος που τους αναλογεί ώστε η χώρα να βγει οριστικά από την κρίση, εξασφαλίζοντας πραγματική ευημερία για τους πολίτες της.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας το «να επενδύσουμε στην Ελλάδα των άξιων και των αξιών» είναι ένα μήνυμα και ταυτόχρονα ένα κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες, πως υπάρχει η Ελλάδα που θα διεκδικήσει και θα κερδίσει ένα καλύτερο αύριο, η Ελλάδα, που κάθε πολίτης του κόσμου θα θέλει να επισκεφθεί, να ζήσει και να επενδύσει.

Αντίστοιχα, ο κ. Τάσιος ανέφερε πως «όλα τα εγχειρήματα εξαρτώνται από τον ανθρώπινο παράγοντα. Είτε μιλάμε για επιχειρήσεις, είτε για πολιτική, η αξία και το ήθος αποτελούν παράγοντες που εκτός από χαρά και ικανοποίηση στους συμμετέχοντες, δίνουν τη δυνατότητα διάρκειας και άρα εμπειρίας στην υπέρβαση διλημμάτων. Όλες οι οικονομικές αποφάσεις είναι, στην ουσία, ηθικά διλήμματα τα οποία απαντώνται μέσα από αξιολογικούς προβληματισμούς. Είναι παράγοντες που χτίζουν, και χτίζονται, από το ήθος των συμμετεχόντων, εργοδοτών και εργαζομένων. Συχνά, επιχειρήσεις δεν πάνε καλά γιατί οι εργαζόμενοι δεν πάνε καλά και ξέρουμε επιχειρήσεις που πάνε καλά λόγω των αξιών των εργαζομένων.»

Και προσέθεσε πως «Δεν παράγουν πλούτο όμως μόνο οι αξίες και το ήθος. Σήμερα πλέον των γνωστών τριών βασικών συντελεστών παραγωγής προστέθηκε ένας τέταρτος –η καινοτομία. Έτσι, εξελίχθηκαν οικονομίες όπως της Ινδίας ή της Κίνας. Πρέπει να το δούμε και εμείς. Ζούμε σε μια επανάσταση όπου από την καινοτομία θα έρθει ο πλούτος. Για αυτό και η παιδεία δεν πρέπει να κάνει εκπτώσεις σε ύλη και προσπάθεια.»

Από την πλευρά του, ο κ. Φέσσας τόνισε πως «αυτό που θέλουμε να κάνουμε και αυτό που θέλουμε να πούμε ότι είναι πράγματι πιστεύουμε ότι το ήθος παράγουν πλούτο. Και πάνω σε αυτή την αρχή θα αγωνιστούμε να την περάσουμε στην κοινή γνώμη. Θα αγωνιστούμε να περάσουμε ένα καινούργιο επίπεδο στη σκέψη και στη δράση των μελών μας. Τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ αγκάλιασαν την ιδέα και για το πώς τελικά μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο για τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους μας».

Αυτό εξάλλου ήταν και το κεντρικό μήνυμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ: «Το αύριο σήμερα: Για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών», το οποίο και προτρέπει την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, όπως εκφράζεται από την πλειοψηφία των μελών του ΣΕΒ, να αποτελέσει έναν στέρεο πυλώνα της νέας αυτής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider