Ντεμπούτο στην αγορά του επώνυμου κρέατος κάνει η νεοσύστατη εταιρεία Hellenic Premium Meat δίνοντας την ελληνική απάντηση στην παγκοσμιοποιημένη αγορά κρέατος όπου οι τάσεις αναδεικνύουν την προτίμηση των καταναλωτών για premium κρέας ακόμη και στο γρήγορο φαγητό (burgers) όπως είναι για παράδειγμα το black angus (υψηλής ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας).
Η επιχείρηση εκτρέφει, επεξεργάζεται, παρασκευάζει και διανέμει ελληνικά και μόνο προϊόντα κρέατος από συγκεκριμένες φυλές (ράτσες) ζώων, όπως:
- Αυτόχθονος Ελληνικός Μαύρος Χοίρος (Greco Negro)
- Ελληνικό Βιολογικό Μοσχάρι (Grecian Prime)
- Επιλεγμένες Ελληνικές Φυλές αμνοεριφίων και αιγοπροβάτων (Agnus Greco)
- Άλλα είδη κρέατος όπως γύρος, κιμάς κλπ.
Η εταιρεία διαχειρίζεται επιλεγμένες ράτσες βοοειδών τα οποία είναι γεννημένα και μεγαλωμένα στην Ελλάδα χωρίς ορμόνες και αντιβιοτικά σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία είτε αυτά είναι ελευθέρας βοσκής είτε είναι μεγαλωμένα με διατροφή που βασίζεται αποκλειστικά σε προϊόντα βιολογικής γεωργίας. Δημιουργήθηκε από μία ομάδα ανθρώπων με εμπειρία στον χώρου του κρέατος, από τον πρωτογενή τομέα έως το τελικό προϊόν.
Μέχρι στιγμής τα προϊόντα της προορίζονται για τον κλάδο της μαζικής εστίασης αλλά είναι διαθέσιμα και σε καταστήματα delicatessen.
Όπως αναφέρει η επιχείρηση, το βοδινό – μοσχαρίσιο κρέας αποτελεί σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας (περιέχει δηλαδή απαραίτητα αμινοξέα τα οποία δεν μπορεί να συνθέσει ο οργανισμός και προσλαμβάνει από την τροφή του) σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β (ιδιαίτερα Β1, Β6 και Β12). Επίσης αποτελεί σημαντική πηγή συζευγμένου λινολεϊκού οξέος (CLA) το οποίο σύμφωνα με έρευνες πιθανόν σχετίζεται με μειωμένη πιθανότητα εμφανίσεως πολλών τύπων καρκίνου, προκαλεί ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, μειωμένο σχηματισμό αθηροσκληρυντικής πλάκας και επομένως μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας .