Τράπεζα Πειραιώς: Πολύτιμο εργαλείο των επιχειρήσεων το εξαγωγικό factoring

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζα Πειραιώς: Πολύτιμο εργαλείο των επιχειρήσεων το εξαγωγικό factoring
Οι Έλληνες εξαγωγείς κατάφεραν να αυξήσουν τις εξαγωγές τους στα 33,4 δισ. ευρώ το 2018.

Τις δυνατότητες του εξαγωγικού factoring αξιοποιούν οι επιχειρήσεις, προκειμένου να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους –ιδίως σε ένα περιβάλλον έλλειψης χρηματοδοτικών εργαλείων.

Αυτά επισήμανε σε εκδήλωση της Πειραιώς Factoring στη Θεσσαλονίκη σήμερα, Τετάρτη, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Έλληνες εξαγωγείς κατάφεραν να αυξήσουν τις εξαγωγικές τους επιδόσεις και να επιτύχουν ένα ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών το οποίο ανήλθε στο ποσό των 33,4 δισ. ευρώ το 2018.

factoring

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε, με τη σειρά του, πως για την Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί δέσμευση να στηρίξει όχι μόνο την εξαγωγική προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και ολόκληρη την ελληνική οικονομία. «Έμπρακτη απόδειξη αυτής της δέσμευσης αποτελεί το γεγονός ότι, στο 2019, θα εκταμιεύσουμε χρηματοδοτήσεις ύψους €4 δισεκατομμυρίων προς τον επιχειρηματικό κόσμο».

Λεκκός: Έχουν γίνει βήματα αύξησης της εξωστρέφειας

«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα αύξησης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας με τις εμπορευματικές εξαγωγές και τις εξαγωγές υπηρεσιών να σημειώνουν αλλεπάλληλα νέα ιστορικά υψηλά, και το ισοζύγιο πληρωμών να κινείται σε σχεδόν ισοσκελισμένα επίπεδα», δήλωσε στην ίδια εκδήλωση ο Ηλίας Λεκκός, Επικεφαλής Οικονομικής Ανάλυσης και Επενδυτικής Στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς.

Στην παρουσίασή του με θέμα «Ελληνική Οικονομία και Εξαγωγές», επισήμανε και μια σειρά κλάδων και προϊόντων στα οποία η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι ενός σημαντικού αριθμού ανεπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών. Ταυτόχρονα όμως αναδείχθηκαν και μια σειρά σημείων προβληματισμού, όπως ο μικρός αριθμός εξαγωγικών επιχειρήσεων, ο χαμηλός βαθμός ποιοτικής και τεχνολογικής εξειδίκευσης των ελληνικών εξαγωγών καθώς και η περιορισμένη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στις παγκόσμιες αλυσίδες αξίας».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Πειραιώς Factoring, κα Χαρά Βαρδακάρη, στην εισήγησή της με θέμα «Ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω του εξαγωγικού factoring», αναφέρθηκε αρχικά στην 20ετή λειτουργία της Πειραιώς Factoring και επεσήμανε ότι η εταιρία, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, κατά την τελευταία πενταετία, πέτυχε σημαντική ανάπτυξη του κύκλου εργασιών και των χρηματοδοτήσεών της, στηρίζοντας τις Ελληνικές επιχειρήσεις και βοηθώντας αυτές να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές του εξωτερικού, καλύπτοντας ταυτόχρονα τον πιστωτικό κίνδυνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider