Ραγδαία ανάπτυξη των Coffee Island - Άνοιξαν 13 νέα καταστήματα

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ραγδαία ανάπτυξη των Coffee Island - Άνοιξαν 13 νέα καταστήματα
Η αλυσίδα Coffee Island καταγράφει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης και είναι η 8η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με παρουσία σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά. 

Mε ταχύτατους ρυθμούς αναπτύσσεται η αλυσίδα καφέ, Coffee Island στην ελληνική αγορά μέσω franchise καθώς μόνο τους τελευταίους μήνες προστέθηκαν 13 νέα καταστήματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ανεβάζοντας τον αριθμό του δικτύου της πάνω από 420 καφεκοπτεία.

Τα νέα καταστήματα βρίσκονται τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο σε Κοζάνη και Χίο.

Η αλυσίδα Coffee Island καταγράφει σήμερα διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης και είναι η 8η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με παρουσία σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά.

Το 2016 η εταιρεία εμφάνισε πωλήσεις 25,41 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 29,4% σε σχέση με το 2015. Εξίσου ανοδικά κινήθηκαν και τα EBITDA τα οποία αυξήθηκαν κατά 33,8% και διαμορφώθηκαν στα 7,10 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της αλυσίδας ανήλθαν στα 4,84 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 35,1%.

Επίσης εμφανίζει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, ενώ τα ταμειακά της διαθέσιμα και ισοδύναμα ανέρχονταν σε 1,21 εκατ. ευρώ.

H δημιουργία των Coffee Island ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα όπου δημιουργήθηκε ένα καφεκοπτείο με ύφος αμιγώς παραδοσιακό, το οποίο όμως ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους λάτρεις του καφέ να απολαύσουν μία μεγάλη ποικιλία από νέα χαρμάνια, και πλήθος χρηστικών αντικειμένων για την παρασκευή ενός γευστικού καφέ. Με τις μοντέρνες νότες που η πρωτότυπη εκείνη ιδέα προσέδωσε στο παραδοσιακό καφεκοπτείο κέρδισε το αγοραστικό κοινό.

Συνέχεια της επιτυχίας αυτής ήταν το άνοιγμα και άλλων καφεκοπτείων Coffee Island. Το 2006, με ένα ήδη δυνατό δίκτυο καταστημάτων franchise στην Ελλάδα, η εταιρεία αποφασίζει να ιδρύσει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, επενδύοντας σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία κυρίως από την Ιταλία.

Το 2009 η εταιρεία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό με το πρώτο κατάστημα Coffee Island στη Λευκωσία και καταφέρνει μέσα σε τρία χρόνια να δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο καταστημάτων στην Κύπρο, το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται αριθμώντας σήμερα περί τα 30 καταστήματα.

Τον Νοέμβριο του 2016 η αλυσίδα εγκανίασε το πρώτο καφεκοπτείο Coffee Island στο Λονδίνο, ενώ το 2017 απέκτησε το πρώτο της υπερατλαντικό κατάστημα στο Τορόντο του Καναδά.

Delivery με ηλεκτρικά ποδήλατα

Ντελίβερι με ηλεκτρικά ποδήλατα κάνουν τα Coffee Island. H αλυσίδα κάνει στροφή σε πράσινες πρακτικές, μειώνοντας με αυτό το τρόπο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Για το λόγο αυτό η εταιρεία, απέκτησε έξι νέα ηλεκτρικά ποδήλατα Coffee Island για να κάνουν delivery σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Κρήτης, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, Νέο Φάληρο και Πύργο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων δεν αποκλείεται να επεκταθεί και άλλες

Πόσο στοιχίζει να ανοίξετε το δικό σας Coffee Island

Πόσο στοιχίζει όμως να ανοίξει κάποιος το δικό του κατάστημα της αλυσίδας; Για το άνοιγμα ενός καταστήματος Coffee Island ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να γνωρίζει ότι απαιτείται κατάστημα άνω των 35 τ.μ.

Επιπλέον το κόστος διαμόρφωσης του χώρου ανέρχεται στα 20.000 ευρώ, για τον εξοπλισμό απαιτούνται 20.000 ευρώ και 10.000 ευρώ για το αρχικό εμπόρευμα. Τα Entry Fees (ποσό που πληρώνει ο franchisee στον franchisor με την υπογραφή της σύμβασης για την ένταξη στο δίκτυο) 15.000 Ευρώ, ενώ royalties (συνεχή δικαιώματα) και marketing fees δεν υπάρχουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider