Γεραπετρίτης: «Επίταξη» σημαίνει πολύ υψηλό κόστος για το δημόσιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεραπετρίτης: «Επίταξη» σημαίνει πολύ υψηλό κόστος για το δημόσιο
Όσον αφορά τις υγειονομικές δομές, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι έγινε μια τιτάνια προσπάθεια για να ενδυναμωθεί το ΕΣΥ, οι ΜΕΘ, προσθέτοντας πως θα υπάρξουν κι άλλες προσλήψεις.

Τα σενάρια για παράταση του lockdown επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ1, χαρακτήρισε «εξαιρετικά δύσκολη μια άρση του lockdown την ερχόμενη Δευτέρα», ενώ προχώρησε και σε διευκρινήσεις σχετικά με τις επιτάξεις ιδιωτικών δομών υγείας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, δήλωσε «Φαίνεται ότι θα πάμε σε μια σταδιακή άρση μέτρων», προσθέτοντας πως τα σχολεία θα επανέλθουν στην κανονική ροή με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις, το συντομότερο δυνατό, και για λόγους ψυχολογικής ισορροπίας των παιδιών.

Ενδεχομένως να έπρεπε να είχαμε πάει σε πιο καθολικά μέτρα, πιο οριζόντια, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, η επιβάρυνση του ΕΣΥ έπαιξε ρόλο για την απόφαση του δεύτερου lockdown, σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Επίταξη σημαίνει πολύ υψηλό κόστος για το δημόσιο

Όσον αφορά τις υγειονομικές δομές, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι έγινε μια τιτάνια προσπάθεια για να ενδυναμωθεί το ΕΣΥ, οι ΜΕΘ, προσθέτοντας πως θα υπάρξουν κι άλλες προσλήψεις.

«Σε συνεννόηση με τις ιδιωτικές κλινικές είχαμε ήδη στη διάθεση του ΕΣΥ, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Επίταξη σημαίνει πολύ υψηλό κόστος για το δημόσιο, είπε χαρακτηριστικά, «τώρα που πλέον η κατάσταση απαιτεί νέες δομές και υπηρεσίες, προσφεύγουμε στο εργαλείο της επίταξης ως τελευταίο καταφύγιο».

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως «έχουμε δημιουργήσει ένα αποθεματικό αναγκαίο σε περίπτωση που θα έχουμε παράταση της υγειονομικής κρίσης», και πρόσθεσε πως η Ελλάδα, μαζί με την Τσεχία, αντιμετώπισε τη μικρότερη μείωση εργατικού δυναμικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider