Τα σενάρια του υπουργείου Παιδείας για τα χαμένα μαθήματα λόγω κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα σενάρια του υπουργείου Παιδείας για τα χαμένα μαθήματα λόγω κοροναϊού
Κλειστά για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν για 14 μέρες όλα τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ και τα φροντιστήρια λόγω κοροναϊού.

Δύο σενάρια για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις φαίνεται να εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, μετά το 14ήμερο κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Το πρώτο αφορά τη διεξαγωγή τους τον Ιούλιο και το δεύτερο τον Σεπτέμβριο. Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από την παράταση του σχολικού έτους.

To υπουργείο Παιδείας μελετάει όλα τα ενδεχόμενα ενώ όπως είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος και θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών προετοιμάζεται:

  • Αναπροσαρμογή διδακτικών ωρών
  • Κατάργηση περιπάτων
  • Μείωση ύλης
  • Μαθήματα εν μέσω Πάσχα, όπου κρίνεται απαραίτητο

Για τις μαθητικές παρελάσεις, η κυρία Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν.

Για τα Πανεπιστήμια το μοντέλο που θα ακολουθηθεί είναι οτι αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές διαδικασίες δια ζώσης, ενώ μπορεί με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση να συνεχισθούν οι εκπαιδευτικές διαδικασίες. Διοικητικές και ερευνητικές εργασίες θα συνεχισθούν κανονικά στα Πανεπιστήμια, ενώ οι συνεδριάσεις των καθηγητών θα γίνονται με τηλεδιασκέψεις.

Για τις χαμένες διδακτικές ώρες, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, είπε ότι οι απουσίες καταχωρίζονται, αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες 14 ημερών από την ημερομηνία επιστροφής τους από πληττόμενες περιοχές.

Ειδικότερα η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι για τους/τις μαθητές/τριες που επέστρεψαν από πληττόμενες περιοχές με SARS-CoV-2, όπως αυτές αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, όπως επικαιροποιείται κάθε φορά, με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες δεκατεσσάρων (14) ημερών, από την ημερομηνία επιστροφής τους, εφόσον προσκομίσουν στη σχολική μονάδα άμεσα τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα».

Αναλυτικά σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «το μέτρο αφορά σε σχολεία, Πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται από το υπ. Παιδείας , όπως ΙΕΚ ΣΔΕ ΚΔΒΜκαι φροντιστήρια. Οι δομές αναστέλλουν της δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (αλλά όχι την εξ αποστάσεως) καθώς και συναθροίσεις , όπως σε εστιατόρια, βιβλιοθήκες αναγνωστήρια.Οι διοικητικές υπηρεσίες και οι εστίες στέγασης θα λειτουργούν κανονικά ενώ η έρευνα στα Πανεπιστήμια θα διενεργείται απρόσκοπτα. Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους , με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στους πολίτες».

Σχετικά με το τι θα γίνει με τα χαμένα μαθήματα απάντησε πως «έχουμε μα περίοδο των 14 ημερών τότε υπάρχει η υπουργική απόφαση και εγκύκλιος που έχει σταλεί στα σχολεία από τον Φεβρουάριο όπου αναφέρονται οι τρόπο που ΄κάθε σύλλογος διδασκόντων μπορεί να αναπληρώσει τις ώρες».

Μέσω email θα γίνεται, τέλος, η παράδοση ελέγχων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μέσω τηλεφώνου θα μπορούν οι γονείς να ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους, όπως αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider