Τη βεβαιότητα πως οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη προέδρου θα διεξαχθούν ομαλά εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης, την ώρα που εντείνονται οι πληροφορίες για νέα εμπλοκή στη διαδικασία.

Ειδικότερα, ανέφερε πως ένα ατυχές γεγονός δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 22 Νοεμβρίου και αυτό έπληξε την εικόνα και το κύρος της παράταξης, πληγώνοντας τους φίλους της. 

Ο ίδιος αναγνωρίζει ότι ανέλαβε σε μια δύσκολη συγκυρία, με στόχο να συντονίσει τις εσωκομματικές διαδικασίες και ταυτόχρονα όμως να εκπληρώσει άρτια τον θεσμικό του ρόλο. Τόνισε ότι πρωταρχικό του μέλημα είναι η διατήρηση της ενότητας και η προσπάθεια του να λειτουργήσει συνθετικά ώστε να διασφαλίσει την εσωκομματική ηρεμία.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) και όλα τα κομματικά στελέχη, ενώ πιστεύει ότι έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου. Δήλωσε βέβαιος ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ομαλά και η ΝΔ συντεταγμένα θα προχωρήσει στην επόμενη μέρα, και απεύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής προκειμένου όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «να κάνουμε όλοι μαζί πιο μεγάλη και πιο δυνατή τη ΝΔ».

Οι πληροφορίες για νέα εμπλοκή

Νέα εμπλοκή φαίνεται ότι προκύπτει με τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, καθώς εταιρεία που είχε δώσει επίσης προσφορά για να διενεργήσει εκείνη την διαδικασία κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την αναβολή των εκλογών, σύμφωνα με το Mega.

Η εταιρεία Genius Systems αναφέρει πως η δική της προσφορά ήταν οικονομικότερη και ως εκ τούτου θα έπρεπε να επιλεγεί. Ωστόσο από τη ΝΔ αναφέρουν πως το κόμμα αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δεν υπάρχει τέτοιου είδους υποχρέωση.

Εκτιμούν μάλιστα πως το δικαστήριο δεν θα κάνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στις 20 του Δεκέμβρη. Την ίδια στιγμή πάντως ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, επιχειρεί να πολιτικοποιήσει το θέμα και σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει:

«Κάποιοι κάνουν τα πάντα για να μη γίνουν εκλογές στη ΝΔ ή προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τον κόσμο γιατί δεν θέλουν μεγάλη συμμετοχή. Θέλουν ένα κόμμα μικρό και κλειστό. Δεν θα τους περάσει όσες παρεμβάσεις και να κάνουν..».

Η εμπλοκή έρχεται να προστεθεί στις νέες αδυναμίες στη διαδικασία των εκλογών που ήδη από την Πέμπτη είχε εκφράσει πως υπάρχουν ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Ο κ. Μεϊμαράκης, λίγο καιρό μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου είχε δηλώσει πως «έχουμε μια τεχνική διαδικασία για την οποία δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί» αφού όπως διευκρίνιζε «η διαδικασία εκλογής προέδρου στη Ν.Δ. είναι η μόνη χωρίς εκλογικούς καταλόγους».