Τσίπρας παραιτεί Σακελλαρίδη λόγω πολυνομοσχεδίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας παραιτεί Σακελλαρίδη λόγω πολυνομοσχεδίου

Έντονο είναι το παρασκήνιο των τελευταίων ωρών ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου σήμερα, Πέμπτη στη Βουλή.
Σε μια ανακοίνωση - έκπληξη το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ότι «τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα».
Σύμφωνα με πληροφορίες κ. Σακελλαρίδης από καιρό είχε διαφοροποιηθεί από τις επιλογές του Μαξίμου, ενώ απέφευγε συστηματικά να τοποθετηθεί επί των εξελίξεων, τόσο για την πορεία των διαπραγματεύσεων όσο και με τους χειρισμούς του κυβερνητικού επιτελείου απέναντι στις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που θίγονται από το νέο νομοσχέδιο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαφοροποίησή του αυτή, αποτυπώνεται και στη μη συμμετοχή στο υπουργικό σχήμα, παρά το γεγονός ότι ο κ. Σακελλαρίδης αποτελούσε μέρος του στενού πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπέβαλλε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο την απόσυρσή του από την κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική.

Την θέση του κ. Σακελλαρίδη καταλαμβάνει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Η ανακοίνωση - παραίτηση Σακελλαρίδη

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, θα ήθελα με την επιστολή μου να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες για την αντικατάστασή μου.
Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής.
Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.
Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη.
Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα.
Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.

Και ο Νικολόπουλος θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο

Στο παζλ των διαρροών έρχεται να προστεθεί και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος ενδέχεται να καταψηφίσει τις διατάξεις σχετικά με τους πλειστηριασμούς.
Ο κ. Νικολόπουλος ανακοίνωσε ήδη στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι δεν θα ψηφίσει.

Ο κ. Καμμένος πάντως με δήλωσή του ξεκαθάρισε προς τον βουλευτή Αχαΐας πως ή θα ψηφίσει ή θα παραδώσει την έδρα του.

«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά, οφείλει να παραδώσει την έδρα του».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider