Politico: Μητσοτάκης, ο μοναδικός μεταξύ των «27» που μίλησε ο Μπάιντεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Politico: Μητσοτάκης, ο μοναδικός μεταξύ των «27» που μίλησε ο Μπάιντεν
Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε εύκολα να είναι ο ηγέτης που ζήλεψαν περισσότερο οι ομόλογοί του την Πέμπτη.

Αναφορά στην αποκλειστική, όπως απεδείχθη, επικοινωνία των κ.κ. Κυριακου Μητσοτάκη και Τζο Μπάιντεν έκανε αρθρογράφος του Politico. Στην αναφορά του ο Florian Eder, με λεπτεπίλεπτες εκφράσεις στο όριο της ειρωνείας 'μετέφερε' την έκπληξη και ίσως... ζήλια των 26 υπόλοιπων ηγετών της ΕΕ, όταν πληροφορηθηκαν την κατ ιδίαν συνομιλία του έλληνα Πρωθυπουργού επ ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που είχε αυτή την δυνατότητα.

Ο αρθρογράφος αναφέρει αναλυτικά ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε εύκολα να είναι ο ηγέτης που ζήλεψαν περισσότερο οι ομόλογοί του την Πέμπτη. Και αυτό γιατί ήταν ο μόνος που εξασφάλισε επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο τέλος της τηλε-Συνόδου Κορυφής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν τους είπε για το τετ α τετ του -με αφορμή την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση- από πριν, παρά τους άφησε να το μάθουν σήμερα το πρωί. Πόσο γλυκό ήταν εκ μέρους του να πει ότι είχε μια 'θερμή και εποικοδομητική' συνομιλία με τον Biden, στη διάρκεια της οποίας οι δυο τους συζήτησαν 'εκτεταμένα τους κοινούς δεσμούς των δύο χωρών'».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider