Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για τον κορoνοϊό στις 21 Ιανουαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για τον κορoνοϊό στις 21 Ιανουαρίου

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ με θέμα τον κορονοϊό θα λάβει χώρα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 19.00 (ώρα Ελλάδος), όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις για τον συντονισμό των κρατών-μελών στην αντιμετώπιση της πανδημίας με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν κάθε φορά.

O εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό

Την αύξηση του αριθμού όσων εμβολιάζονται σε 8.000 την ημέρα, ίσως και περισσότερο ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη shmerin;h σύσκεψη για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, ασφάλεια, με διαφάνεια και το κυριότερο χωρίς λάθη έως σήμερα. Μέχρι σήμερα είχαν εμβολιαστεί 27.000 υγειονομικοί ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 85 ετών. Από Δευτέρα επίσης ξεκινούν εμβολιασμούς και τα νοσοκομεία στα νησιά.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η προτεραιότητα την οποία είχε καθορίσει η επιτροπή εμβολιασμών ήταν σαφής: εμβολιασμός υγειονομικών σε δημόσια και σε ιδιωτικά νοσοκομεία και εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων. Στις 4/1 μπήκαν στο πρόγραμμα με επιτυχία και χωρίς προβλήματα άλλα 51 νοσοκομεία, σήμερα προστίθενται άλλα 55 νοσοκομεία και στις 11/1 τα τελευταία 19 νοσοκομεία στη νησιωτική Ελλάδα. Αφού σημείωσε πως «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», υπενθύμισε ότι την παρούσα στιγμή δεν έχει νόημα η επιτάχυνση εμβολιασμών από την στιγμή που διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια είναι μόλις δύο (Pfizer, Moderna).

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider