Ο πρωθυπουργός βρέθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης και ανέφερε ότι «έχουμε ενδείξεις ότι αρχίζει να μειώνεται το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα». Σχετικά με το εμβόλιο ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «θα είναι δωρεάν και δεν θα είναι υποχρεωτικό».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους εργαζομένους του νοσοκομείου για τη «σπουδαία δουλειά» που κάνουν και τόνισε ότι «όλη η κοινωνία στέκεται με σεβασμό απέναντι στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό». «Έχετε την αμέριστη στήριξη της πολιτείας. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες» υπογράμμισε.

«Θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση και όταν την ξεπεράσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είναι πολύ πιο ισχυρό σε επίπεδο εξοπλισμού και θα είναι και πιο ισχυρό σε επίπεδο προσωπικού. ‘Οταν τελειώσει αυτή περιπέτεια θα οικοδομήσουμε το νέο σύστημα υγείας που τόσο ανάγκη έχει χώρα μας», επεσήμανε. «Είναι ελάχιστη υποχρέωση να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία με προσωπικό», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα δοθούν στο Ιπποκράτειο 30 κλίνες ΜΕΘ από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στο νοσοκομείο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, για να υποδεχτούν τον κ. Μητσοτάκη ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Αντωνάκης, καθώς και εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο. Οι εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο παρέδωσαν στον πρωθυπουργό ένα χειροτέχνημα που έφτιαξαν παιδιά από την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το συντονιστικό επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Πυλαίας και μετά θα μεταβεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Ο κ. Μητσοτάκης, θα επισκεφτεί επίσης, το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο. Στις 12.30 θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στο ΥΜΑΘ, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Πηγή: Thestival.gr