Γεννηματά: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο Μητσοτάκη και σε κανέναν υπουργό του

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεννηματά: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο Μητσοτάκη και σε κανέναν υπουργό του

Η μομφή του ΚΙΝΑΛ είναι σε βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνολικά, τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών.

«Εμείς δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή την Κυβέρνηση. Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη και σε κανέναν Υπουργό του. Μάλιστα έχουμε ανοιχτή πολιτική διαμάχη με Υπουργούς που διακρίνονται από πολιτικό θράσος. Που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της ΝΔ, της Κυβέρνησης Καραμανλή 2004-09 για τον εκτροχιασμό της οικονομίας που οδήγησε στην κρίση και στα μνημόνια. Που νομίζουν ότι με την τακτική του Γκαίμπελς «πες, πες όλο και κάτι θα μείνει» σε βάρος του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύουν ότι θα συνεχίσει ο Ελληνικός λαός να ζει στην παγίδα του δήθεν αντιμνημονίου και σίγουρα του λαϊκισμού. Είμαστε εδώ για να μην τους το επιτρέψουμε.

Κάθε φορά που ένας υπουργός σας ή εσείς θα αναφέρεστε στο ΠΑΣΟΚ και την κρίση του 2009, θα σας θυμίζουμε ότι εσείς στους προϋπολογισμούς που ψηφίζατε, αναγνωρίζατε το δημοσιονομικό έγκλημα της Κυβέρνησης Καραμανλή, με έλλειμμα 15.6%.

Καταθέτω στα πρακτικά τον προϋπολογισμό του 2013 στον οποίο υπογράφει και ο σημερινός υπουργός κ. Σταϊκούρας. Αναγνωρίζεται το έλλειμμα ακριβώς στο ποσοστό που σας είπε και το ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ τότε», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφερόμενη στον νέο πτωχευτικό κώδικα εγκάλεσε όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μιλάει και ο ΣΥΡΙΖΑ που προχώρησε σε 25000 πλειστηριασμούς ανοίγοντας το δρόμο στον κ. Μητσοτάκη».

Η Φώφη Γεννηματά αναρωτήθηκε «ενας εργαζόμενος που παίρνει 200 ευρώ το μήνα πως θα ανταποκριθεί στα χρέη του;» και επεσήμανε ότι η απάντηση της ΝΔ είναι μονίμως η ίδια, «αδιαφορία και αναλγησία».

Η κα Γεννηματά εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι με τον πτωχευτικό κώδικα «οδηγείτε σε μαζικούς πλειστηριασμούς, αφήνετε τους αδύναμους δανειολήπτες βορά στις τράπεζες και δίνετε τη χαριστική βολή στη μεσαία τάξη με ένα νομοσχέδιο που σας έχουν υπαγορεύσει οι τράπεζες και τα funds».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider