Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Μητσοτάκη για την τουρκική προκλητικότητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Μητσοτάκη για την τουρκική προκλητικότητα
Ο κύριος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κα. Μέρκελ για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Παρασκευής.

Με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και την οποία ενημέρωσε για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο των ενεργειών της ελληνικής διπλωματίας ώστε να θωρακιστεί απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κύριος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κα. Μέκρελ για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Παρασκευής.

Νωρίτερα η Γερμανίδα καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην ανατολική Μεσόγειο μέσω του διαλόγου και του Διεθνές Δικαίου.

Την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Γάλλο πρόεδρο, Ερμανουέλ Μακρόν όσο και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, με θέμα την τουρκική παραβατικότητα.

Μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος με μήνυμά του βράδυ της Τετάρτης ανακοίνωσε την ενίσχυση του γαλλικού στρατού στην ανατολική Μεσόγειο και κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας για έρευνες για πετρέλαιο προκαλούν εντάσεις.

Μάλιστα έδειξε και έμπρακτα τη στήριξη του στην Ελλάδα με την κοινή ναυτική άσκηση, που έκαναν οι δύο χώρες στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης και αυτής την οποία έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Τουρκία, ενώ στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας, δύο γαλλικά αεροσκάφη Rafale προσγειώθηκαν και χρησιμοποίησαν για επανεξυπηρέτηση τις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider