Στο Ισραήλ θα ταξιδέψει την Πέμπτη ο Νίκος Δένδιας

Δέδνιας

Στο Ισραήλ θα μεταβεί αύριο Πέμπτη ο Νίκος Δένδιας ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Γκάμπι Ασκενάζι, με κύριο θέμα συζήτησης την τουρκική παραβατικότητα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 13 Αυγούστου, στο Ισραήλ, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Προηγουμένως, ο κύριος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι, με τον οποίο είχε τηλεφωνική συνομιλία και σήμερα, Τετάρτη και συζήτησαν για τη στενή διμερή συνεργασία και την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, καθώς και στη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε διμερές επίπεδο, και στο πλαίσιο του σχήματος 3+1.

Νωρίτερα, η ισραηλινή κυβέρνηση είχε διαμηνύσει, με ανακοίνωσή της, πως το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της, σημειώνοντας επίσης πως παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ