Θέμα ωρών είναι ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού επιτελείου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ήδη βρίσκονται εν εξελίξει και στην τελική ευθεία τα τηλεφωνήματα για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που αναμένεται ν' αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

Πάντως οι αλλαγές στις οποίες θα προβεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι περιορισμένες, και θα αφορούν λίγους υπουργούς.

Βασικό ζήτημα η απόρροφηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Βασικό ζήτημα του ανασχηματισμού θα είναι ο συντονισμός και η αξιοποίηση των περίπου 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο κύριος Μητσοτάκης είχε αναγγείλει το πρωί της Παρασκευής ότι θα υπάρξει πενταμελής εκτελεστική επιτροπή που θα χειριστεί τα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όπως γνωστοποίησε, θα τη στελεχώνουν ο Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, Μιχάλης Αργυρού.