Δημοσκόπηση: Στο 21,2% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση: Στο 21,2% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Sύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, περισσότεροι από ένας στους δύο πολίτες (51,4%) δεν αναμένεται να πάνε φέτος διακοπές.

Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Alpha.

Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 21,2 ποσοστιαίες μονάδες. Πρώτη έρχεται η ΝΔ με την πρόθεση ψήφου να φτάνει το 41,6%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,4% ενώ ακολουθούν ΚΙΝΑΛ (5,7%), ΚΚΕ (5%), Ελληνική Λύση (3,4%) και ΜέΡΑ25 (1,9%), ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 14% και το Λευκό-Άκυρο-Αποχή το 3%.

Αναφορικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορoνοϊού οκτώ στους δέκα πολίτες αξιολογούν θετικά και μάλλον θετικά τις κινήσεις της κυβέρνηση.

Στην ερώτηση εάν οι πολίτες εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, το 47,1% απαντά «ναι όπως και πριν», το 41,6% «ναι, αλλά λιγότερο από πριν» και το 10,9% «όχι πλέον».

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57,3%) αναφέρει ότι δεν κάνει κάτι όταν διαπιστώσει παραβίαση των μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό και μόλις ένας στους τρεις (34,5%) διαμαρτύρεται στον υπεύθυνο ενώ ελάχιστοι (2,4%) είναι εκείνοι που επιλέγουν την οδό της επίσημης καταγγελίας.

Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, περισσότεροι από ένας στους δύο πολίτες (51,4%) δεν αναμένεται να πάνε φέτος διακοπές. Η πλειοψηφία (18,2%) όσων δήλωσαν ότι θα κάνουν φέτος διακοπές αναφέρουν ότι θα κάνουν διακοπές στο εξοχικό ή στο χωριό. Από την άλλη μικρό είναι το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι θα κάνουν διακοπές σε μικρό ή μεγάλο ξενοδοχείο.

Ανήσυχοι εμφανίζονται οι πολίτες για την οικονομική τους κατάσταση με το 64,7% να θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό ότι θα υποστεί μείωση αποδοχών λόγω κορωνοϊού.

Περίπου το ίδιο ποσοστό (61,1%) ανησυχεί και για επιδείνωση των συνθηκών εργασίας ενώ οκτώ στους δέκα (79,4%) δεν θεωρούν πιθανό να κλείσει η επιχείρηση ή ο οργανισμός στον οποίο εργάζονται λόγω της πανδημίας.

Τέλος, θετικά ή μάλλον θετικά «βλέπει» το 55,1% τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πήρε η κυβέρνηση, έναντι 41,1% που θεωρεί το αντίθετο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.