Βαρβιτσιώτης: Η απάντηση της ΕΕ στην κρίση της πανδημίας πρέπει να είναι ισχυρή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρβιτσιώτης: Η απάντηση της ΕΕ στην κρίση της πανδημίας πρέπει να είναι ισχυρή
Η κρίση της πανδημίας και οι οικονομικές της συνέπειες αποτελούν δοκιμασία υπαρξιακών διαστάσεων για την ΕΕ, τονίζει σε δήλωσή του μετά το πέρας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και κάνει λόγο για πρόκληση ιστορικών διαστάσεων.

«Σήμερα, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, μετέφερα το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης, ότι η απάντησή μας πρέπει να είναι ισχυρή, άμεση και ευέλικτη» επισημαίνει ο κ. Βαρβιτσιώτης. Αυτό περιμένουν οι πολίτες από εμάς, προσθέτει και υπογραμμίζει ότι εάν δεν ανταποκριθούμε εγκαίρως στις προσδοκίες τους, οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θα μας συγχωρήσουν.

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε, ακόμη, ότι ο νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός και το Ταμείο Ανάκαμψης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ένα ενιαίο πακέτο. "Οι πιεστικές συνθήκες απαιτούν να υιοθετηθεί ένα γενναίο, φιλόδοξο και αναπτυξιακό Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο" σημείωσε περαιτέρω.

Όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα 750 δισ. ευρώ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως και η αναλογία μεταξύ επιχορηγήσεων και δανείων. Επιπλέον, ανέδειξε πως είναι σημαντικό ο μηχανισμός του Ταμείου να είναι ευέλικτος, έτσι ώστε τα κονδύλια να εκταμιεύονται άμεσα, εύκολα και στοχευμένα για τη γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εύχεται καλή επιτυχία στη γερμανική προεδρία της ΕΕ και προσθέτει: «Θα συνεργαστούμε στενά για να κάνουμε την Ένωσή μας ισχυρότερη. Εάν θέλουμε να αναβαθμιστεί ο ρόλος της ΕΕ στην παγκόσμια σκηνή, τότε οι αποφάσεις μας πρέπει να αντικατοπτρίζουν την κοινή μας βούληση»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.