Τσίπρας: Ένας χρόνος από τη μεγάλη απάτη Μητσοτάκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Ένας χρόνος από τη μεγάλη απάτη Μητσοτάκη
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε στην επίθεση, στέλνοντας το μήνυμα πως ήρθε η ώρα για... σκληρό ροκ. 

«Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οικονομία, κάλυψε τον Νίκο Παππά και ζήτησε από τους βουλευτές του να είναι μεν προσεκτικοί, αλλά και να «μην αφήνουν τίποτε να πέφτει κάτω».

«Στον κύριο Μητσοτάκη, νομίζω ταιριάζει παραλλαγμένος ο διάλογος του Μπρεχτ: Τι κάνετε; Προετοιμάζω την επόμενη καταστροφή.

Έταξαν πέρυσι, ανάπτυξη 4% και μετά έσπρωξαν την οικονομία στην ύφεση, πριν ο κορονοϊός χτυπήσει τη χώρα.

Έταξαν πέρυσι, καλοπληρωμένες δουλειές και τώρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν τους μισθούς τους ναμειώνονται δραματικά, την ανεργία να απειλεί τις οικογένειές τους, και τις απολύσεις να γίνονται η νέα κανονικότητα.

Έταξαν πέρυσι, στη μεσαία τάξη γενναία μείωση της φορολογίας, και τώρα την αφήνουν αβοήθητη και απειλητικά «επιστρεπτέα» απέναντι στην κρίση που ήδη έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια της.

Έταξαν πέρυσι, υπευθυνότητα και σοβαρότητα και τώρα οδηγούν τον τουρισμό, στις πιο δύσκολες συνθήκες των τελευταίων χρόνων, σαν αυτοκινητάκι από τα συγκρουόμενα.

Υπέγραφε προεκλογικά ο κύριος Μητσοτάκη συμφωνία αλήθειας με το λαό.

Έτσι έλεγε.

Και τώρα, αυτή η πολιτική που ρημάζει ανθρώπους, κλείνει σπίτια, και απειλεί την κοινωνία με επιστροφή στα δίσεκτα χρόνια, βλέπουμε να συνοδεύεταιαπό ψέματα, ψέματα, και πάλι ψέματα.

Κατασκευάζουν με σύστημα, κυνισμό, και με τη συνδρομή πολλών γνωστών μεγάλων ΜΜΕ μια ανατριχιαστική για όποιον επιμένει να είναι πολίτης και όχι τηλεθεατής εικονική πραγματικότητα.

Δεν τα έχω ζήσει, αλλά από όσο μπορώ να γνωρίζω, νομίζω δεν είναι υπερβολική η διαπίστωση, ότι ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας, δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζική προπαγάνδας.

Γιατί, άλλωστε, μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία.» Είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σπάνια, είπε ο πρωθυπουργός, κυβέρνηση έκανε τόσα πολλά μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Νομίζω ότι αυτή είναι μια διαπίστωση με την οποία θα πρέπει να συμφωνήσουμε.

Από τον πολιτευτή στον οποίο έταξε ένα νοσοκομείο έναντι κάποιων ψήφων, μέχρι τον διοικητή της ΕΥΠ, για χάρη του οποίου άλλαξε τον νόμο, όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε πτυχίο.

Από τις απευθείας αναθέσεις, μέχρι τα vouvher του κυρίου Βρούτση. Από την φορολογική ελάφρυνση των μερισμάτων, μέχρι την ασυλία των τραπεζιτών.

Από την μείωση του ΕΝΦΙΑ για όσους διαθέτουν βίλες στην Εκάλη και στο Ψυχικό, μέχρι την κατάργηση της δέκατης τρίτης σύνταξης. Από τη λίστα Πέτσα, μέχρι και τις κουμπαριές με τη μεγάλη και μικρή διαπλοκή.

Γίνεται καθαρό πόσο πολλά σε πόσο λίγο χρόνο βαρύνουν τον κύριο Μητσοτάκη και τους άριστους συνεργάτεςτου.

Κι επειδή σε τέτοιες δύσκολες, κρίσιμες καταστάσεις, κανένας δεν δικαιούται να σωπαίνει, ή να μασάει τα λόγια του, ήρθε νομίζω η στιγμή να το πούμε, να το αποφασίσουμε, να το κάνουμε οδηγό στην καθημερινή μας δράση:

Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Καταστρέφουν την οικονομία, διαλύουν τη κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν επικίνδυνα τη δημοκρατία

Δεν πάει άλλο. Καμιά επίκληση της πανδημίας, καμιά προπαγάνδα, καμιά επιχείρηση λάσπης, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας κάνει να δεχτούμε ως κανονικότητα την επιδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στο κράτος, στη δημοκρατία, στους θεσμούς, στα δημόσια ταμεία, στο εισόδημα και στη ζωή των πιο ευάλωτων, στα δικαίωμα των πολλών να θέλουν και να επιδιώκουν μια πιο δίκαιη κοινωνία και μια καλύτερη ζωή. Καμιά καταστολή, κανένας νόμος κατά των διαδηλώσεων και του φρονήματος του λαού, καμιά δυσφημιστική εκστρατεία, και καμιά δικαστική δίωξη δεν πρόκειται να πτοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, την προοδευτική παράταξη, τους δημοκρατικούς πολίτες.

Είμαστε εδώ. Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας ξεκάθαρα υπονοούμενα και για την υπόθεση Παππά και καλύπτοντας απόλυτα τον συνεργάτη του.

Όσο τα πράγματα δυσκολεύουν η ΝΔ επανέρχεται στις παλιές μεθόδους της δεξιάς «Όσο τα πράγματα δυσκολεύουν για τη χώρα, τόσο η ΝΔ επανέρχεται στις παλιές μεθόδους της Δεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης τελικά, αντί να κυβερνά και να λύνει προβλήματα για την οικονομία και την κοινωνία, τα δημιουργεί και μετά κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για αντιπερισπασμό» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στις λογικές και στο οπλοστάσιο της άκρας Δεξιάς. Στην χειραγώγηση των δημοκρατικών θεσμών, στο διχαστικό λόγο, στην τοξική αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης τελικά, αντί να κυβερνά και να λύνει προβλήματα για την οικονομία και την κοινωνία, τα δημιουργεί και μετά κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για αντιπερισπασμό.

Η Δικαιοσύνη λοιδορείται και υπονομεύεται, λειτουργοί της απειλούνται δημόσια και ξεδιάντροπα από κυβερνητικά στελέχη, ενώ επιχειρείται η δίωξη και η διαπόμπευσή τους. Μεγάλα σκάνδαλα όπως της Νοβάρτις και του ΚΕΕΛΠΝΟ κουκουλώνονται και αντί να διωχτούν οι ένοχοι, διώκονται εκείνοι που προσπάθησαν να τους ξεσκεπάσουν.

Η ταξική μεροληψία υπέρ των γνωστών ελίτ, η παραβίαση κάθε πολιτικού και ηθικού κανόνα για να διευκολυνθεί η διαπλοκή, οι ανάρμοστες σχέσεις οικονομικής ισχύος και πολιτικής εξουσίας, δίνουν σήμερα τον τόνο.

Ως αποτέλεσμα, ένα επικίνδυνο θεσμικό ξεχαρβάλωμα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η λίστα Πέτσα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.» είπε. «Και μια προειδοποίηση προς κάθε δημοκρατικό πολίτη. Όσο πιο ένοχοι και πιο υπόλογοι καθίστανται, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται. Όσο η τοξικότητα, κοινωνική, οικονομική, ηθική, της πολιτικής τους γίνεται πιο ορατή, τόσο πιο ορατά γίνονται και τα μέσα με τα οποία θέλουν και επιδιώκουν να τη συνεχίσουν. Και να την επιβάλουν» σημείωσε στη συνέχεια.

Τα ανοίκεια μέσα με τα οποία υπηρετούν ανοίκειους σκοπούς. Γιατί πετάνε λάσπη στον ΣΥΡΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στα στελέχη του, ακριβώς γιατί δε τους ενδιαφέρει αν η λάσπη μετατρέψει τη πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο.

Αυτοί άλλωστε εκεί είναι συνηθισμένοι να ζουν.Αλλά αυτό που θέλουν είναι να κυλιστούμε στο βούρκο μαζί τους. Αυτό που θέλουν είναι να επιβάλουν το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι.

Και τελικά να σπείρουν την απογοήτευση στην κοινωνία, έτσι που να παραδοθεί στις ορέξεις τους χωρίς αντίσταση.» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider