Συναγερμός για το προσφυγικό: Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές Έβρου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συναγερμός για το προσφυγικό: Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές Έβρου
Το μεσημέρι της Παρασκευής απετράπη απόπειρα μαζικής εισόδου δεκάδων προσφύγων και μεταναστών στην οριογραμμή των Καστανιών Έβρου.

Συναγερμός έχει σημάνει στα σύνορα με τον Έβρο, λόγω της συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι μάλιστα απωθήθηκαν.

Τελικά διεκόπηση η λειτουργία του τελωνείου στις Καστανιές Έβρου, ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών- προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής παρατεταγμένες σε κομβικά σημεία βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και ο στρατός, αποτρέποντας ομάδα δεκάδων ατόμων που επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα από την πλευρά του φράχτη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής απετράπη μία ακόμη απόπειρα μαζικής εισόδου δεκάδων προσφύγων και μεταναστών στην οριογραμμή των Καστανιών Έβρου.

Ωστόσο, το συγκεντρωμένο πλήθος παραμένει στο σημείο εντός τουρκικού εδάφους.

Κατά μήκος των συνόρων, του φράχτη και στις Καστανιές, έχουν αναπτυχθεί πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μετακινούνται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά προς όσους μετανάστες επιχειρήσουν να εισέλθουν.

Ήδη έχει δοθεί εντολή να είναι σε ετοιμότητα και αστυνομικές δυνάμεις από όμορους νομούς, εάν χρειαστούν ενισχύσεις. Παρόμοια επιφυλακή και εγρήγορση υφίσταται και στα νησιά και βεβαίως στα θαλάσσια σύνορα από το Λιμενικό.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή αναμένεται εκτός από τον Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, να μεταβεί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Εντός της ημέρας αναμένεται να μεταβεί στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, προκειμένου να συντονίσει από κοντά τις διαδικασίες για τη φύλαξη των συνόρων.

Κυβερνητικές πηγές: Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο τη φύλαξη των συνόρων

Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα διευκρίνιζαν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ, η Ελλάδα είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση διαρροές από Τούρκους αξιωματούχους θα ανοίξουν τα σύνορα μετά τη συριακή επίθεση στην Ιντλίμπ που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Τούρκους στρατιώτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ. Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε η κατάσταση στην Τουρκία, οι κινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα και ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την καγκελάριο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Τουρκικά ΜΜΕ: Πρόσφυγες στα σύνορα με την Ελλάδα

Εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, στον Έβρο, αλλά και απέναντι από τη Λέσβο, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Το EHA News μετέδωσε ότι μεγάλος αριθμός προσφύγων έχει συγκεντρωθεί στην πόλη Edirne, που είναι κοντά στον Έβρο.

Με βάση τα όσα μεταδίδει την Παρασκευή το Anadolu όσοι πρόσφυγες βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, την Ανδριανούπολη και τα τουρκικά παράλια πήραν ταξί, λεωφορεία ή περπατούν προς τα σύνορα, επειδή άκουσαν ότι δεν θα βρουν μπλόκα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider