Μητσοτάκης στο Politico: Θα ενισχύσω το γυναικείο στοιχείο στην κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης στο Politico: Θα ενισχύσω το γυναικείο στοιχείο στην κυβέρνηση
Στον πρώτο ανασχηματισμό θα ενισχύσω το γυναικείο στοιχείο στην κυβέρνηση, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενίσχυση του γυναικείου στοιχείου στην κυβέρνησή του προαναγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη γνωστή πρωινή στήλη του Politico, Playbook, κατά την άφιξη του στο Νταβός, όπου θα παρευρεθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ.

Η στήλη που διαβάζουν σε όλα τα πολιτικά κέντρα της Ευρώπης φιλοξενεί μια σύντομη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Φλόριαν Έντερ και σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός έφτασε με εμπορική πτήση στη Βιέννη, αφού είχε εκλεγεί η πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η αρχή έγινε με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Μάλιστα, στη συνέντευξη Μητσοτάκη επισυνάπτεται και ένα προφίλ της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, καθώς η είδηση «έπαιξε» πολύ χθες στα διεθνή ΜΜΕ.

«Ο στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που θα συμβολίζει την ενότητα του έθνους και, εν συνεχεία, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι περνάμε σε μια νέα εποχή», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις 261 ψήφους της νέας ΠτΔ.

«Σκέφτεται εξονυχιστικά και λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και, βεβαίως, είναι γυναίκα. Είμαστε ακόμα αρκετά πίσω σε ό,τι αφορά την ισορροπία μεταξύ των φύλων», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider