Για τις 7 Ιανουαρίου «κλείδωσε» η συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για τις 7 Ιανουαρίου «κλείδωσε» η συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη στις ΗΠΑ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί στον Λευκό Οίκο όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο στις 7 Ιανουαρίου. 

Για τις 7 Ιανουαρίου «κλείδωσε» η συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος .

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί στον Λευκό Οίκο όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο στις 7 Ιανουαρίου.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δυο άνδρες θα συναντηθούν επίσημα, καθώς η προηγούμενη προγραμματισμένη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είχε ακυρωθεί εξαιτίας της έναρξης της διαδικασίας παραπομπής του Αμερικανού προέδρου για το θέμα της Ουκρανίας.

Στην ανακοίνωση του, ο Λευκός Οίκος αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ θα υποδεχθεί την Εξόχοτητά του, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιανουαρίου 2020.

Η επίσκεψη θα τιμήσει τους ισχυρούς δεσμούς ΗΠΑ και Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, σε Οικονομία, Ασφάλεια, Πολιτισμό. Ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους ώστε να προωθηθεί τα κοινά στρατηγικά ενδιαφέροντα των δυο χωρών σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της σταθερότητας, προόδου και συνεργασίας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Πρόεδρος Τραμπ θα δώσει ακόμα έμφαση στην σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το 5G, την αντιμετώπιση κακόβουλης επιρροής στην περιοχή, και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας παγκοσμίως».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider