Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ
Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο.

Με 153 ψήφους υπέρ και 131 κατά επί συνόλου 284 παρόντων πέρασε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ΔΕΗ.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Κατά πλειοψηφία πέρασαν και τα άρθρα του νομοσχεδίου «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ».

Να υπενθυμίσουμε, πως την Τετάρτη το βράδυ υπήρξε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και της Έφης Αχτσιόγλου για το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

«Μέσα σε μερικούς μήνες κάνουμε για τη ΔΕΗ αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Κι έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας και απέναντι σε αυτούς που μας ψήφισαν και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν. Με αυτή την πολιτική κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην οικονομία και πρωτίστως απέναντι στην πατρίδα μας» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Για «κατά συρροή ψεύδη επιχειρήματα» του υπουργού έκανε λόγο η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. Με δήλωση της, κατηγορεί τον κ. Χατζηδάκη ότι «προκειμένου να δικαιολογήσει την απαράδεκτη δυσμενή διάκριση που εισάγει το νομοσχέδιό του σε βάρος των νέων εργαζομένων της ΔΕΗ επικαλέστηκε τα εξής ψευδή επιχειρήματα:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider