Στον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται αν ο Μητσοτάκης θα «συνεχίσει να κρύβεται»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται αν ο Μητσοτάκης θα «συνεχίσει να κρύβεται»
Από την αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορούν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως «κρύβεται» με αφορμή και τις πληροφορίες που φτάνουν στην Κουμουνδούρου.

Δύο φορές, το τελευταίο διάστημα, έχει μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, για θέματα τα οποία βρίσκονταν ψηλά στην πολιτική ατζέντα, μία στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο και μία στην ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρούν τυχαίο πως και τις δύο φορές απουσίαζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορούν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως «κρύβεται» με αφορμή και τις πληροφορίες που φτάνουν στην Κουμουνδούρου και αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεν είναι ιδιαίτερα «ζεστός» για να απαντήσει αύριο στην επίκαιρη ερώτηση που του κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κι αφορά την «επιείκεια», όπως σημειώνει με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα «εγκλήματα του λευκού κολάρου».

Η οριστική απάντηση από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη θα δοθεί σήμερα στην διάσκεψη των προέδρων, αλλά αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που υπάρχουν, ο πρωθυπουργός δεν θα συμπεριλάβει την ερώτηση αυτή σε όσα αναμένεται να απαντήσει αύριο, πληροφορίες που έκαναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναρωτιούνται «για πόσο καιρό ακόμη θα κρύβεται από τη Βουλή και μια αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα;»

Από το κόμμα της Κουμουνδούρου πάντως συνεχίζουν να επιμένουν πως η άρνηση των μελών της κυβέρνησης να ψηφίσουν την ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 86 που ουσιαστικά «επιτρέπει» στους πολιτικούς που αποδεδειγμένα θα έχουν δεχτεί δωροληψίες να μένουν ατιμώρητοι λόγω παραγραφής, καθιστά αναξιόπιστο στα μάτια των πολιτών το πολιτικό σύστημα.

Κυβερνητικός αυταρχισμός

Στον ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου συνέχισαν να κάνουν λόγο χθες για «κυβερνητικό αυταρχισμό» με αφορμή τα γεγονότα στην ΑΣΣΟΕ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Τα στελέχη της ΝΔ και τα φιλικά τους μίντια αποκαλούν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες 'μπαχαλάκηδες', απαξιώνοντας έτσι τους εκατοντάδες νέους ανθρώπους που διεκδίκησαν το αυτονόητο -ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο, δίχως λουκέτα και αποκλεισμούς».

Παράλληλα σχολίαζαν τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη τονίζοντας: «Δεν προξενεί καμία εντύπωση αυτή η τοποθέτηση, για τον επικεφαλής της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, τον ακροδεξιό που πριν κάποια χρόνια κυνηγούσε τσεκουροφόρος τους φοιτητές της Νομικής.

Η δήλωση αυτή, ωστόσο, στιγματίζει κατά τρόπο ανεξίτηλο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Ο ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ που για να αποπροσανατολίσει από το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, σκόπιμα συγχέει φοιτητές με κάθε λογής 'μπάχαλους' και προβοκάτορες, συνεχίζεται ανεύθυνα και επικίνδυνα. Εάν ο κ. Μητσοτάκης διέθετε έστω και ψήγματα δημοκρατικής ευαισθησίας και προοδευτισμού θα είχε ήδη αποπέμψει τον κ. Βορίδη από την κυβέρνησή του».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider