Έφη Αχτσιόγλου: «Δυναμικό» ξεκίνημα της ΝΔ με «ρεκόρ» απολύσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έφη Αχτσιόγλου: «Δυναμικό» ξεκίνημα της ΝΔ με «ρεκόρ» απολύσεων
Τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της ΝΔ χαρακτηρίζει η απώλεια 14.691 θέσεων εργασίας, δηλώνει η Έφη Αχτσιόγλου.

Για «ρεκόρ απολύσεων» κάνει λόγο η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία πως τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της ΝΔ χάθηκαν 14.691 θέσεις εργασίας, κάτι που προέκυψε , όπως τονίζει, από τα ακραία περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας και η σαφής υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Όπως προσθέτει, «την ίδια περίοδο ο κ. Βρούτσης ως μόνες πολιτικές ενέργειες έχει να επιδείξει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την εκκωφαντική σιωπή στη συνάντησή του με τον ΣΕΒ». «Εκτός και αν αυτή η σιωπή δηλώνει συμφωνία με την απαίτηση του Συνδέσμου να καταργηθούν οι τριετίες στον κατώτατο μισθό που αύξησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει.

Η κ. Αχτσιόγλου σχολιάζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης και ο αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου υφυπουργός του ασφαλώς θα είναι ικανοποιημένοι από το 'δυναμικό' ξεκίνημα στον τομέα της εργασίας».

Τέλος, αναφέρει ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις πολιτικές επιλογές που, όπως τονίζει, έχουν σαφές ιδεολογικό πρόσημο, υπονομεύουν τα εργασιακά δικαιώματα και «δυστυχώς ήδη παράγουν αποτελέσματα», δηλαδή, «την αποδιάρθρωση του πλαισίου προστασίας των εργαζομένων, την ανοχή στην παραβατικότητα και την ευλαβική τήρηση της ατζέντας του ΣΕΒ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider