Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας
Μετά τη συντριπτική ήττα στις Ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας την οποία όπως είπε θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αφού ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής συμμαχίας κι όλους τους πολίτες για την κρίσιμη πολιτική μάχη που δώσανε με αυταπάρνηση κι εντιμότητα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «τέσσερα χρόνια πορευθήκαμε σε πρωτοφανής δυσκολίες, κόντρα στο ρεύμα αλλά πάντοτε με τη στήριξη του ελληνικού λαού και με εντιμότητα».

«Θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την κρίση της πατρίδας μας. Δεν σκεφτήκαμε , είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, αυτό θα πούμε και τώρα. Πλέον υπάρχουν δύο δρόμοι: ο δρόμος της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια με τους πολλούς και για τους πολλούς και ο δρόμος της επιστροφής στο σκοτάδι της λιτότητας, της κρίσης των ολιγαρχών και του ΔΝΤ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα παρότι εμπεδώνει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν θα αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν πορεύτηκα με κόλπα και με στρατηγήματα δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Μένω πιστός στις αρχές της αριστεράς. Κανένας από εμάς δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε και ποιον εκπροσωπεί. Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να αμφισβητήσει συνολικά το ιστορικό εγχείρημά μας, όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στο λαό. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια ούτε να παραιτηθώ από την μάχη για ισότητα, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη. Ήμουν και θα είμαι εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider