Μητσοτάκης: Η ηλεκτροκίνηση αναπτυξιακός βραχίονας για το μέλλον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Η ηλεκτροκίνηση αναπτυξιακός βραχίονας για το μέλλον
Το πρόγραμμα της ΝΔ για την ηλεκτροκίνηση παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμα της ΝΔ για την ηλεκτροκίνηση παρουσίασε την Τρίτη ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μας ενδιαφέρει ως Νέα Δημοκρατία, να προτάξουμε μια τολμηρή στρατηγική όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει ένα φορολογικό πλαίσιο κινήτρων για τους ιδιώτες, για τους εταιρικούς χρήστες, για τα ταξί, αλλά και ένα συνεκτικό σχέδιο για το πως θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια σωστή, μια συγκροτημένη υποδομή για να μπορούμε να φορτίζουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στη συμβολή της ηλεκτροκίνησης στον Τουρισμό:

«Αλλά πολύ μεγάλη σημασία αποδίδω και στον τρόπο με τον οποίον η ηλεκτροκίνηση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος, ειδικά στα μικρά νησιά. Θα υποδεχθώ με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό τον πρώτο δήμαρχο -προφανώς μπορεί να είναι δήμαρχος ενός μικρού νησιού- ο οποίος θα έρθει να μου πει ότι “εγώ θέλω στο νησί μου σε κάποια χρόνια να κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα”. Θα είναι μια τολμηρή καινοτομία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τα νησιά μας. Θα μας βάλει και εμάς στην πρώτη γραμμή μιας πιο τολμηρής προσέγγισης για το πως η ηλεκτροκίνηση μπορεί να βοηθήσει στη βιωσιμότητα και στον τελικό στόχο τον οποίο έχουμε για μηδενικές εκπομπές ρύπων, ξεκινώντας από τα πιο μικρά νησιά», σημείωσε.

Όπως σημείωσε, η ηλεκτροκίνηση ενδιαφέρει τη ΝΔ για τρεις βασικούς λόγους. «Ο πρώτος είναι ο προφανής: Σας μίλησα ήδη γι’ αυτόν, για το πως θα μπορέσουμε να μειώσουμε τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου. Είναι κάτι αρκετά προφανές, δεν χρειάζεται περισσότερη επεξήγηση. Ο δεύτερος έχει να κάνει με την βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης. Όταν μιλάμε για ηλεκτρικά οχήματα δεν μιλάμε μόνο για το διοξείδιο του άνθρακα το οποίο δεν το αντιλαμβανόμαστε. Μιλάμε και για τη ρύπανση η οποία προέρχεται από τα σωματίδια τα οποία εκλύονται από την καύση των κινητήρων εσωτερικής καύσης που είναι ένα σημαντικό ζήτημα και αφορά την ίδια την ποιότητα ζωής στην πόλη. Σε αυτή συμπεριλαμβάνεται φυσικά και ο θόρυβος που τα παραδοσιακά αυτοκίνητα προκαλούν. Ο τρίτος λόγος που μας ενδιαφέρει πολύ η ηλεκτροκίνηση είναι διότι μπορεί να δράσει ως ένας ουσιαστικός αναπτυξιακός βραχίονας για το μέλλον. Να δημιουργήσει περισσότερες δουλειές απ’ ότι θα καταστρέψει», επεσήμανε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider