Την πεποίθηση πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προχωρά ταχύτερα του αναμενομένου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup της Δευτέρας.

«Είμαστε λίγο πιεσμένοι γιατί η ανακεφαλαιοποίηση προχωρά γρηγορότερα από ότι περιμέναμε. Υπό αυτή την έννοια είμαστε θύματα της επιτυχίας μας, καθώς οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν νωρίτερα και έτσι κάποια θέματα που είχαν προγραμματιστεί για αργότερα, θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είχαμε μια καλή συζήτηση στο Eurogroup, υπάρχει κάποια καθυστέρηση αλλά οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών ήταν ικανοποιημένη που έγινε τόση δουλειά και τόσο οργανωμένα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», εξήγησε.

Όπως πρόσθεσε, ο χρόνος στην Ελλάδα γίνεται όλο και λιγότερος, καθώς τα πράγματα βελτιώνονται και έρχονται μπροστά διαρκώς θέματα.

Συμπλήρωσε πως «έχουμε μια εβδομάδα ώστε να κλείσουμε τα θέματα που έμειναν από την πρώτη ομάδα προαπαιτούμενων και να συζητήσουμε ορισμένα πράγματα για τις τράπεζες. Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το τρίγωνο ανακεφαλαιοποίηση, διακυβέρνηση τραπεζών και μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

«Έχω την προσδοκία πως θα έχουμε καλά νέα έως την ερχόμενη Δευτέρα», εκτίμησε, τέλος, ο υπουργός Οικονομικών.