Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων διάσπασής της σε καλή (good) και κακή (bad) τράπεζα προχώρησε η Αttica Bank. Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για δήθεν αφερεγγυότητα της Attica Bank και συνεπώς θέση της σε καθεστώς εκκαθάρισης με δημιουργία good bank και bad bank είναι παντελώς αναληθή και παραπλανητικά.

Όπως διαβεβαιώνει η Attica Bank, θα προχωρήσει με επιτυχία στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής της, με τη στήριξη του βασικού της μετόχου που είναι το ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ, το οποίο θα συνεχίσει να κατέχει και στο μέλλον το πακέτο των μετοχών της, αλλά και με την πιθανή συμμετοχή και νέων ιδιωτών επενδυτών με τους οποίους βρίσκεται σε στάδιο συνεννοήσεων.

Εάν και εφόσον απομείνει υπόλοιπο ποσό της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου για κάλυψη, με τον πρόσφατο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η Attica Bank θα δικαιούται όπως και οι λοιπές τράπεζες να καλέσει και αυτή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης για τη συμμετοχή του, καταλήγει η ανακοίνωση της τράπεζας.