Έμποροι Θεσσαλονίκης: Βαρύ το οικονομικό πλήγμα από την ακύρωση της ΔΕΘ - Ζητούν μέτρα στήριξης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έμποροι Θεσσαλονίκης: Βαρύ το οικονομικό πλήγμα από την ακύρωση της ΔΕΘ - Ζητούν μέτρα στήριξης
Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Για οικονομικό πλήγμα 40 - 50 εκατ. ευρώ από την ακύρωση της φετινής ΔΕΘ κάνει λόγο η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του Νομού Θεσσαλονίκης η οποία απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς ζητώντας μέτρα στήριξης στους επιχειρηματίες που επιβαρύνονται.

«Κατανοούμε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο καθώς καθημερινά, τα κρούσματα του ιού Covid-19 αυξάνονται και η τήρηση των μέτρων καθίσταται επιτακτική ενέργεια για κάθε πολίτη αλλά και για κάθε επαγγελματία. Η τρέχουσα, λοιπόν, κατάσταση έρχεται να δοκιμάσει για ακόμη μια φορά τις αντοχές μας και δη του επιχειρηματικού κόσμου, ο οποίος έχει ήδη βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες των ολικών απαγορεύσεων κατά τους προηγούμενους μήνες» τονίζουν μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνουν, «κρίνουμε ως οφειλή της Πολιτείας, την αξιοποίηση μέρους του κονδυλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης. Τα ποσά θα πρέπει να καταβληθούν άμεσα στον επαγγελματία και όχι έμμεσα με κάποιον δανεισμό, όπου πολλές φορές οι δανειολήπτες αναγκάζονται να υποθηκεύσουν τις κατοικίες τους, με αποτέλεσμα η «στήριξη» να είναι ανώφελη.

Επίσης, πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξει ουσιαστική μέριμνα και για τους επιχειρηματίες της εστίασης οι οποίοι βλέπουν μέρα με τη μέρα τις επιχειρήσεις τους να σβήνουν. Με τα νέα μέτρα απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων από τις 24:00 έως 07:00 οι συνέπειες θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους επιχειρηματίες του κλάδου».

«Σε μία συγκυρία καθοριστική για τους επόμενους μήνες, όπως είναι η τωρινή, θεωρούμε ότι οι επισημάνσεις και τα αιτήματά μας είναι τα πλέον λογικά και δίκαια να πραχθούν. Η βοήθεια εκ μέρους σας αρμόζει να είναι πραγματική και όχι εικονική, καθώς μόνο έτσι θα καταφέρει η οικονομία να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσει» καταλήγουν.

Διαβάστε επίσης:

Κραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες εστίασης στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider