Η νέα σύνθεση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η νέα σύνθεση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

Με την παρουσία του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε.), με τη νέα σύνθεσή της, προκειμένου να εκλέξει τους αντιπροέδρους και τα νέα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο κ. Κατρούγκαλος εξήρε τη σημασία και τον ρόλο της Επιτροπής, ως αναγκαίο θεσμό Κοινωνικού Διαλόγου, του οποίου ζήτησε τη στενή συνεργασία και γνωμοδότηση, ενώ τόνισε ότι προτεραιότητα του υπουργείου την περίοδο αυτή είναι η επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, καθώς και η προσπάθεια τα εργασιακά ζητήματα να μην καταστούν ένα διμερές, αλλά ευρωπαϊκό θέμα.

Τόνισε δε, ότι υπάρχει ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, καθώς η Ελλάδα είναι ο καθρέφτης της Ευρώπης στο θέμα αυτό. «Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει δυναμικά στη διαπραγμάτευση και θέλει στη διαδικασία αυτή τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων. Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, θεωρώ κρίσιμες τις παρατηρήσεις που θα υποβάλει η Ο.Κ.Ε.», είπε χαρακτηριστικά.

Νέοι αντιπρόεδροι της Ο.Κ.Ε. εξελέγησαν οι κ.κ. Γιώργος Καρανίκας (Α' Ομάδα) και Γιώργος Γωνιωτάκης (Γ' Ομάδα).

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγησαν οι κ.κ. Μιχάλης Αλέπης, Γεώργιος Αμβράζης, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Ιωάννης Παπαργύρης, Γεώργιος Τσατήρης (Α' Ομάδα), Σταύρος Κουτσιουμπέλης, Ιωάννης Πάϊδας (Β' Ομάδα), Παναγιώτης Αγνιάδης, Δημήτρης Μαραβέγιας, Κωνσταντίνος Σκιαδάς, Νικόλαος Τσεμπερλίδης και Ιωάννης Τσιάμης (Γ' Ομάδα).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider