«Γκάζι» για την ιδιωτικοποίηση ακόμη περισσότερων περιφερειακών λιμένων πατάει η Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσει το status της ως διαμετακομιστικό κέντρο και να τονώσει την οικονομία της, μετά τη δεκαετή κρίση και το αιφνιδιαστικό «σοκ» που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

«Στις αρχές του 2021 στοχεύουμε στην έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ιδιωτικοποίηση δύο ακόμη λιμανιών – του Ηρακλείου και του Βόλου», δήλωσε, μιλώντας στο Bloomberg, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδος Λαμπίρης.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι, στις 17 Ιουλίου, το Ταμείο ανακοίνωσε την έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για τα περιφερειακά λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας.

Διαβάστε επίσης:

«Με την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών λιμένων, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση – ήδη – των μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα μετατρέπεται με ταχείς ρυθμούς σε διαμετακομιστικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή», σχολιάζει ο κ. Λαμπίρης.

«Η αξιοποίηση των λιμανιών θα φέρει ανάπτυξη, καθώς (τα λιμάνια) φέρουν σημαντικές προοπτικές», προσθέτει ο ίδιος.

Η πανδημία του κορονοϊού

«Η πανδημία του κορονοϊού ενίσχυσε την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με στόχο το δημόσιο συμφέρον», έσπευσε να επισημάνει ο κ. Λαμπίρης, ερωτηθείς για τον αντίκτυπο της πανδημίας στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ.

«Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός projects που αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2021», σημείωσε.