Λαγκάρντ: Ύφεση 8,7% για την Ευρωζώνη το 2020, στο βασικό σενάριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Ύφεση 8,7% για την Ευρωζώνη το 2020, στο βασικό σενάριο
Σε ό,τι αφορά την πορεία του πληθωρισμού για εφέτος, οι προβλέψεις της ΕΚΤ κάνουν λόγο για διαμόρφωσή του μόλις στο 0,3%, έναντι της πρότερης πρόβλεψης του Μαρτίου για 1,1%.

Δραματική προειδοποίηση για πρωτοφανή ύφεση της οικονομίας της Ευρωζώνης στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εξέπεμψε το απόγευμα της Πέμπτης, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η ύφεση της Ευρωζώνης στο δεύτερο τρίμηνο δεν θα έχει προηγούμενο», εκτίμησε η Λαγκάρντ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που έπεται της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας.

«Πλέον, το βασικό σενάριο της ΕΚΤ προβλέπει ύφεση 8,7% για την οικονομία της Ευρωζώνης το 2020», γνωστοποίησε η κεντρική τραπεζίτης. Η επιστροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας στην ανάπτυξη αναμένεται το 2021, με ρυθμό 5,2%. Για το 2022, προβλέπεται ανάκαμψη της τάξης του 3,3%.

Διαβάστε επίσης:

Σε ό,τι αφορά την πορεία του πληθωρισμού για εφέτος, οι προβλέψεις της ΕΚΤ κάνουν λόγο για διαμόρφωσή του μόλις στο 0,3%, έναντι της πρότερης πρόβλεψης του Μαρτίου για 1,1%. Για το 2021, ο πληθωρισμός τοποθετείται στο 0,8%, ενώ για το 2022 στο 1,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider