Γεωργιάδης προς τράπεζες: Διεκπεραιώστε γρήγορα τους φακέλους των δανείων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης προς τράπεζες: Διεκπεραιώστε γρήγορα τους φακέλους των δανείων
Ο υπουργός ζήτησε από τις τράπεζες να διεκπεραιώσουν γρήγορα τους φακέλους με τις αιτήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Κύριος στόχος να μειώσουμε το εύρος της ύφεσης το 2020» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εξειδικεύοντας τη δέσμη μέτρων για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως σύντομα θα είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Τράπεζας που θα προσφέρει κρατική εγγύηση έως 80% για επιχειρηματικά δάνεια κίνησης.

Παράλληλα επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του insider, πως από τις 12.000 το μεσημέρι 40.000 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση για να λάβουν δάνειο με διετή επιδότηση επιτοκίου μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Μάλιστα έστειλε μήνυμα στις τράπεζες που θα διαχειριστούν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να διεκπεραιώσουν γρήγορα τους φακέλους τους, επισημαίνοντας ότι «σεβόμαστε τις τράπεζες, όμως αυτή τη στιγμή θέλω να ενθαρρύνω τα τραπεζικά στελέχη να μην εξαντλούν την αυστηρότητά τους πάνω στις χορηγήσεις αυτών των χρηματοδοτικών εργαλείων».

Εκτός από τα δάνεια του ΤΕΠΙΧ και την ενεργοποίηση του ταμείου εγγυοδοσίας, ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έχει ήδη σχεδιάσει και μια σειρά άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα ενεργοποιηθούν στο επόμενο διάστημα, προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ.

Με τη μόχλευση, το ύψος των ενισχύσεων θα ανέλθει τα 5 δις. Ευρώ, σημείωσε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω του αναπτυξιακού νόμου, αναφέροντας ότι οι εγκρίσεις που ήδη λάβει η χώρα, είναι ύψους 2,7 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα ενισχυθούν 2.000 επενδυτικά σχέδια, έναντι 600 που υπολογιζόταν αρχικά.

Στο ίδιο πλαίσιο, ανακοίνωσε την επαναπροκήρυξη των καθεστώτων «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Ενίσχυση Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» του αναπτυξιακού νόμου, με προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ για το πρώτο και 150 εκατ. ευρώ για το δεύτερο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider