Σεντένο: Η Ελλάδα θα έχει πλήρη ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεντένο: Η Ελλάδα θα έχει πλήρη ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, θα δοθεί στην Ελλάδα η ευελιξία για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Χρησιμοποίησε, μάλιστα, την ιστορική φράση του Μάριο Ντράγκι, whatever it takes, λέγοντας πως το Eurogroup θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να ξεπεράσει η Ευρωζώνη την κρίση.

Το πράσινο φως στην Ελλάδα, ώστε να κάνει πλήρη χρήση της ευελιξίας του Συμφώνου Σταθερότητας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του κορονοϊού, άναψε το Eurogroup, το βράδυ της Δευτέρας, μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, η Ελλάδα έχει σημειώσει μια εξαιρετική πορεία, με το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 που έφτασε το 4% και πλέον, θα μπορεί να κάνει πλήρη χρήση της ευελιξίας στο Σύμφωνο Σταθερότητας, ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση του Covid-19.

Μάλιστα, δανειζόμενος την ιστορική φράση του πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, «whatever it takes» (ό,τι χρειαστεί), ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, έστειλε ισχυρό μήνυμα για την αντιμετώπιση του οικονομικού αντίκτυπου του κορονοϊού στην Ευρωζώνη.

Ο ίδιος τόνισε πως θα διατεθούν επαρκείς πόροι στους τομείς της υγείας και στα συστήματα πολιτικής προστασίας των κρατών μελών. Παράλληλα θα υπάρξει μέσω της ενίσχυσης της ρευστότητας στήριξη σε επιχειρήσεις που πλήττονται από τον Covid-19, αλλά και σε εργαζόμενους που δεν απασχολούνται αυτό το διάστημα.

Εντυπωσιασμένος ο Ρέγκλινγκ από την ελληνική κυβέρνηση

Λαμβάνοντας το λόγο, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε πως έχει εντυπωσιαστεί από την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο τόνισε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα διπλό πρόβλημα, όπως είναι αυτό του Covid-19 και του μεταναστευτικού που παρατηρείται σημαντική πρόοδος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider