Για «Ηρακλή» και μεταρρυθμίσεις συζήτησαν Μητσοτάκης – Λαγκάρντ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για «Ηρακλή» και μεταρρυθμίσεις συζήτησαν Μητσοτάκης – Λαγκάρντ
Στη συνάντηση Μητσοτάκη – Λαγκάρντ συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της άρσης των περιορισμών που έχουν οι ελληνικές τράπεζες στην έκθεσή τους, σε ελληνικά ομόλογα, όπου κατά τις πληροφορίες υπήρξε θετική ανταπόκριση.

Η επιτυχής υλοποίηση του Σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών καθώς και το ζήτημα της άρσης των περιορισμών που έχουν οι ελληνικές τράπεζες στην έκθεσή τους, σε ελληνικά ομόλογα, βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, το απόγευμα της Τρίτης στην Φρανκφούρτη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της άρσης των περιορισμών που έχουν οι ελληνικές τράπεζες, σε ελληνικά ομόλογα, υπήρξε θετική ανταπόκριση.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της ΕΚΤ, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση, όπου έγινε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, μια ιδιαίτερα ζεστή συζήτηση γύρω από την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ικανοποίηση για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης

Στη συνάντηση εκφράστηκε η ικανοποίηση για τον ισχυρό βαθμό υλοποίησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτό αποτυπώνεται στο πλήθος των νομοσχεδίων που έχουν μέχρι σήμερα ψηφιστεί και στη θετική έκθεση αξιολόγησης των θεσμών.

Συζητήθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, το ζήτημα της επιτυχούς υλοποίησης του Σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των κόκκινων δανείων, το ζήτημα των δημοσιονομικών στόχων, το θέμα της Πράσινης Ανάπτυξης, καθώς και το ζήτημα της άρσης των περιορισμών που έχουν οι ελληνικές τράπεζες στην έκθεσή τους, σε ελληνικά ομόλογα, όπου υπήρξε θετική ανταπόκριση.

Τι δήλωσε η Λαγκάρντ την προηγούμενη εβδομάδα για την ένταξη της Ελλάδας στο QE

Ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, όταν η Ελλάδα εκπληρώσει όλα τα απαραίτητα κριτήρια, αναμένει η Κριστίν Λαγκάρντ, όπως τόνισε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη θέση της επικεφαλούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την περασμένη Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, χαρακτήρισε εντυπωσιακή την πρόοδο και την ανάκαμψη που έχει σημειώσει η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider