Οι Θεσμοί «βλέπουν» δημοσιονομικό κενό για το 2020 – Ζητούν να καλυφθεί ως τα μέσα Οκτωβρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Θεσμοί «βλέπουν» δημοσιονομικό κενό για το 2020 – Ζητούν να καλυφθεί ως τα μέσα Οκτωβρίου
Θα ήταν επιθυμητή μια συμφωνία μεταξύ των Θεσμών και της κυβέρνησης το αργότερο ως τα μέσα Οκτωβρίου, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Επιβεβαιώνει το δημοσιονομικό κενό που υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2020 η πλευρά των Θεσμών.

Όπως δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, κορυφαίος αξιωματούχος των Βρυξελλών, υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2020, για το οποίο, οι Θεσμοί επιθυμούν να έχει καλυφθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Θα ήταν επιθυμητή μια συμφωνία μεταξύ των Θεσμών και της κυβέρνησης το αργότερο ως τα μέσα Οκτωβρίου, φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος.

Παράλληλα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας δεν θα τεθεί στην ατζέντα του Eurogroup του Οκτωβρίου (συνεδριάζει στις 9 του μηνός στο Λουξεμβούργο).

Υπενθυμίζεται εδώ πως, με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση των Θεσμών, στις 25 Σεπτεμβρίου.

Πλέον οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων και των υπηρεσιών των υπουργείων για τα 50 συνολικά πεδία τα οποία άνοιξαν κατά την τριήμερη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου συνεχίζονται εξ αποστάσεως.

Πλέον οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων και των υπηρεσιών των υπουργείων για τα 50 συνολικά πεδία τα οποία άνοιξαν κατά την τριήμερη διαπραγμάτευση θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως με στόχο μια θετική έκθεση από την Κομισιόν στα τέλη Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider