Με θετικό πρόσημο το τετ α τετ υπουργείου Εργασίας- θεσμών

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με θετικό πρόσημο το τετ α τετ υπουργείου Εργασίας- θεσμών
Η ηγεσία του υπουργείου παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της ρύθμισης των 120 δόσεων προς τα Ταμεία, αλλά και για το κόστος της μείωσης των εισφορών που προγραμματίζεται για το β΄εξάμηνο του 2020.

Στο σχέδιο σταδιακής μείωσης των εισφορών για εργαζόμενους και εργοδότες, καθώς και στις ασφαλιστικές εκκρεμότητες, κυρίως σε ότι αφορά την πορεία ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων και απονομής των εκκρεμών συντάξεων, εντοπίστηκε το ενδιαφέρον των εκπροσώπων των δανειστών στη συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Η ηγεσία του υπουργείου παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της ρύθμισης των 120 δόσεων προς τα Ταμεία, αλλά και για το κόστος της μείωσης των εισφορών που προγραμματίζεται για το β΄εξάμηνο του 2020.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα καλυφθεί το «κενό» των 2,5 δισ. ευρώ από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες έως το 2023.

Θετική ήταν η αντίδραση των τεχνικών κλιμακίων στις προωθούμενες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά και ειδικά σε ότι αφορά τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις εξαιρέσεις από τις κλαδικές συμβάσεις σε τοπικό, εθνικό ή επιχειρησιακό επίπεδο.

Τέλος, στο σκέλος της πρόνοιας, συζητήθηκε η επανεξέταση του μέτρου δωρεάν μεταφοράς με μέσα μαζικής μεταφοράς (με θέσπιση νέων αυστηρότερων κριτηρίων), ενώ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης επισημάνθηκε από την πλευρά του υπουργείου η αλλαγή της ονομασίας του και η πρόθεση αύξησης του προuπολογισμού του από το 2020 στο 1 δισ. ευρώ.

Στο πλάνο του υπουργείου είναι η αύξηση του ποσού του επιδόματος με ταυτόχρονη αναθεώρηση των εισοδηματικών κριτηρίων για τους δικαιούχους, ώστε να το λαμβάνουν όλοι όσοι ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider