Τη βούληση της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την πρόοδο των  ιδιωτικοποιήσεων, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, την οποία υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον εκτελεστικό πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Άρη Ξενόφο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου, Ριχάρδο Λαμπίρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς μόλις πριν από δύο μέρες, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιταχύνει τις διαδικασίες για την πώληση του 30% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Μόλις χθες, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος» έως την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019. H προθεσμία έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο δόθηκε παράταση ενός μηνός.

«Στόχος του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι η προσέλκυση επενδύσεων για τη στήριξη της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και η αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών και υπηρεσιών προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.  

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, και η γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου.