Σε νέο ιστορικό χαμηλό οδηγεί τα ελληνικά ομόλογα η Λαγκάρντ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε νέο ιστορικό χαμηλό οδηγεί τα ελληνικά ομόλογα η Λαγκάρντ
Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,549%, αγγίζοντας νέο ιστορικό χαμηλό.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχωρούν, σήμερα Πέμπτη, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να επικροτούν τη χθεσινή δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ πως ο στόχος του 3,5% για το πλεόνασμα της Ελλάδας είναι υπερβολικός και χρήζει επανεξέτασης.

Υπό το πρίσμα αυτό, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,549%, αγγίζοντας νέο ιστορικό χαμηλό, ενώ την ίδια ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει άνοδο άνω του 1%.

Νωρίτερα, την αισιοδοξία του ότι οι συστάσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος θα συνεχιστούν, όταν εκείνη αναλάβει το τιμόνι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε θετική τη χθεσινή δήλωση της πρώην διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπέρ της χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων. Αυτή την στιγμή η Ελλάδα είναι δεσμευμένη για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως και το 2022.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει μείωση του στόχου κοντά στο 2% το 2021, αφότου κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μέσω τήρησης των συμφωνηθέντων και υλοποίησης μεταρρυθμίσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider