«Παράθυρο» μη μείωσης του αφορολόγητου ανοίγει η Κομισιόν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παράθυρο» μη μείωσης του αφορολόγητου ανοίγει η Κομισιόν
Το μέτρο μείωσης του αφορολόγητου ορίου έχει συμφωνηθεί για το 2020, αλλά η κυβέρνηση έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του.

«Παράθυρο» μη μείωσης του αφορολόγητου ορίου στην Ελλάδα το 2020 ανοίγει η Κομισιόν, όπως προκύπτει από την έκθεσή της για τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις που δόθηκε σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το μέτρο μείωσης του αφορολόγητου ορίου έχει συμφωνηθεί για το 2020, αλλά η κυβέρνηση έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να μην προχωρήσει στην εφαρμογή το.

Ειδικότερα, στην έκθεση της Κομισιόν, τονίζονται τα εξής:

«Κατά την πάγια τακτική, οι προβλέψεις βασίζονται στην υπόθεση εργασίας ότι τα ανώτατα όρια του προϋπολογισμού θα εκτελεστούν πλήρως. Η εν λόγω πρόβλεψη λαμβάνει υπόψη της την ανακοίνωση μη εφαρμογής της φορολογικής μεταρρύθμισης το 2020, η οποία θα συζητηθεί περαιτέρω στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας».

Στην έκθεση της Κομισιόν προβλέπεται ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας της τάξης του 2,2% για το 2019 και το 2020. Ειδικότερα, η Ελλάδα αναμένεται να πιάσει υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης το επόμενο διάστημα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, «λαμβάνοντας στήριξη από τις βελτιώσεις στην εσωτερική ζήτηση», ενώ την περασμένη χρονιά κατέγραψε ανάπτυξη 1,9% που βασίστηκε κυρίως στην «έντονη εξαγωγική δραστηριότητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider