Dijsselbloem: Εφικτή η συμφωνία Ελλάδας – Θεσμών έως τη Δευτέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dijsselbloem: Εφικτή η συμφωνία Ελλάδας – Θεσμών έως τη Δευτέρα

Εφικτή χαρακτήρισε την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών έως τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ, καθώς και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«H κυβέρνηση θα εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα έως την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να εκταμιευθεί στη συνέχεια η δόση των 2 δισ. ευρώ και τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogrοup, μιλώντας στην οικονομική και νομισματική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σε ό,τι αφορά το μεγάλο αγκάθι της διαπραγμάτευσης και δη την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχει βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στην προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και την ισχυροποίηση του νομικού πλαισίου για να μη γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Προς το παρόν, πρόσθεσε, οι συζητήσεις συνεχίζονται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως και το Eurogroup συμφωνούν ότι πρέπει να στηριχθούν τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των δανείων. Ανέφερε επίσης ότι οι Θεσμοί αναμένουν τις ελληνικές προτάσεις και εκτίμησε ότι έως τη Δευτέρα θα έχει επέλθει συμφωνία.

Στο μέτωπο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι το γεγονός πως θα χρειαστούν λιγότερα κεφάλαια σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, είναι ένα «καλό νέο».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος των αναγκών τους, μέσω των ιδιωτών επενδυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider